Протест срещу екстрадацията на основателя на WikiLeaks се проведе пред

...
Протест срещу екстрадацията на основателя на WikiLeaks се проведе пред
Коментари Харесай

Основателят на Pink Floyd и актрисата Сюзън Сърандън в подкрепа на Асандж

Протест против екстрадацията на създателя на WikiLeaks се организира пред английското консулство в Ню Йорк. На митинга бе и актрисата Сюзън Сарандън, която пази Асандж още от арестуването му, съобщи БГНЕС.

На 10 декември висшият съд в Лондон утвърди настояването на Съединени американски щати за изгонване на Асандж. Сега делото би трябвало да бъде отнесено до Уестминстърския магистратски съд, а оттова - на министъра, който ще реши дали Асандж да бъде екстрадиран в Съединени американски щати. Дотогава Асандж остава в ареста.
Британско издание: Джулиан Асандж е получил инсулт в пандиза
Основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж е получил инсулт в лондонския затвор Белмарш, където е арестуван от 2019 година Това оповестява " Дейли...

Доведеният брат на Асандж Габриел Шиптън заяви, че Джулиан се усеща зле. " Той страда. Опитват се да го пречупят. В последна сметка живеем в боязън, че Джулиан не може да го понесе ", сподели Шиптън. Попитан какъв зов би отправил към администрацията на Джо Байдън, братът на създателя на Wikileaks сподели: „ Оставете го на мира, покажете на света, че сте съществени във връзка с свободата на печата, пуснете Джулиан и прекратете наказателното му гонене “.

„ Би било забавно да се види кои страни са по-загрижени за демокрацията и свободата на словото от Съединените щати “, сподели на собствен ред американската кино актриса Сюзън Сарандън на въпроса дали страните би трябвало да оказват помощ за попречване на екстрадицията на Асандж в Съединените щати. " Защото Съединени американски щати приказват доста за свободата на словото, само че не наподобява, че правят добра работа. Ще се веселя, в случай че други страни поемат самодейността и покажат на Съединени американски щати по какъв начин се прави ", добави тя. Говорейки дали има някакво обжалване пред американските управляващи, актрисата означи, че управляващите на Съединени американски щати нямат интерес да слушат позвъняванията.

Един от създателите и водачите на Pink Floyd, Роджър Уотърс, също взе участие в митинга. Нещо извънредно се случва в тази страна и в Обединеното кралство “, сподели Уотърс. Той назова Асандж " безусловно почтен " и " един от най-великите хора и публицисти на 21-ви век ". 

Протестиращите носеха надписи „ Свободен Асанж “, „ Без екстрадиция “, „ Свободен Асанж и всички политически пандизчии “, „ Журналистиката не е закононарушение “, „ Правителството на Съединени американски щати манипулира английския съд. "
На втора инстанция: Британският съд разреши Джулиан Асандж да бъде екстрадиран в Съединени американски щати
Съдът в Лондон удовлетвори апелацията на Съединени американски щати, като по този метод направи с една крачка допустимо изгонването на Джулиан Асандж. Решен...



Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР