Протест след смърт на пътя и бягство от правосъдие. Случаят

...
Протест след смърт на пътя и бягство от правосъдие. Случаят
Коментари Харесай

Кола помете и уби млад мъж, шофьорът напусна страната ВИДЕО

Протест след гибел на пътя и бягство от правораздаване. Случаят е от 20 март вечерта, когато млад мъж умира при злополука на пътя Хасково-Димитровград.

Автомобилът му е размазан от кола, която го връхлита, а от удара той безусловно изхвърча от шосето и се забива в бетонна ограда. Девет дни след злополуката умира в болница, а 59-годишният лидер, предизвикал случая, напуща страната и отива в Турция, където е и до през днешния ден.

Близките на починалото момче излязоха през днешния ден на митинг с искане за правдивост.

Те се събраха пред Съдебната палата в Хасково, където се обитава и прокуратурата. Хората желаят правдивост, тъй като не имат вяра, че предизвикалият гибелта ще бъде открит и осъден.

„ Искаме да опазим децата си и законите да се трансформират. Мерките са доста леки. Три часа след удара беше ясно, че контузиите на сина ми са несъвместими с живота. Беше с пробити бели дробове и в мозъчна гибелта, което се е водело междинна телесна щета. Това междинна телесна щета ли е? Има много въпросителни. Убиецът на сина ми беше пуснат рано сутринта от районното ръководство, в което беше арестуван. Бях се обаждал и предупреждавах дознателя, че синът ми е в доста тежко положение. Убиецът беше освободен, а след няколко часа избяга “, разяснява Ясен Бозуков, татко на починалия 23-годишния Йордан.

Официалната информация е, че по-малко от 24 часа след злополуката – в 15:45 часа на идващия ден мъжът напуща България през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “. А до през днешния ден към момента е в неопределеност.

 „ Чакаме кръвни проби, експертизи “, уточни бащата на Йордан пред bTV.

„ Почти 2 месеца след случилото се няма никакво развиване. Очакваме да си свършат работата. Искаме правдивост за тези деца. Не може да се води по неправда, това е съзнателно ликвидиране “, сподели майката на починалото момче.

В обясненията си за какво този лидер е пуснат толкоз рано от полицията и за какво му е било разрешено да напусне страната, прокуратура и Министерство на вътрешните работи влизат в следващ спор.

Според юриста на фамилията Веско Георгиев е неприемливо това, че арестуваният е бил освободен по-малко от 24 часа след случая, и би трябвало да се откри по какъв начин е станало това освобождение.

" Можели са да го задържат за 72 часа, да изискат от съда да се вземе решение дали да бъде арестуван за непрекъснато и да открият комфорт на проверяващите ", сподели още той.

До момента нито една експертиза не е подготвена и това е повода против лидера да не е повдигнато обвиняване.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР