Протест ще затвори движението по главния път Доспат - Девин.

...
Протест ще затвори движението по главния път Доспат - Девин.
Коментари Харесай

Протест затваря пътя Доспат - Девин, искат повече дърва за огрев

Протест ще затвори придвижването по основния път Доспат - Девин. Недоволството на жителите на община Доспат е поради отпусканите дребни количества дърва за огрев, осведомят от общинската администрация на родопския град, базирайки се на импортирано заявление за митинг. Пътят ще бъде блокиран на 5 юли от 11:00 часа в региона на разклона за село Късак, излиза наяве още от известието на Инициативния комитет.

" Протеста ще бъде кротичък и по отношение на лимитираните и не възможно дребните количества дърва за огрев на популацията, което е мощно подвластно в тази ситуация през зимния сезон ", разясняват още Инициативния комитет.

От известието не излиза наяве тъкмо към коя институция е ориентирано недоволството, като се загатва само " административните бюрократични институции ".

Потърсихме за мнение и Южноцентрално държавно дружество - Смолян по проблема.

" В непрекъснат контакт сме с локалната власт. Протеста на хората в с.Късак е обвързван с промени в закона, съгласно които от 16 пространствени кубика се понижа даването на домакинство на 10 пространствени кубика. Освен това, към този момент за рандеман с моторна резачка се изисква и дееспособност на секача. Той би трябвало да е минал курс, да има документ и т. н. ",коментира инж. Здравко Бакалов - шеф на ЮЦДП - Смолян.

Той ни увери още, че даването на дърва за огрев на популацията на община Доспат е повишено през последните 10 години с 40 %, макар намаляването на броя на жителите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР