Протест се провежда в столичната болница Св. Иван Рилски. Искането

...
Протест се провежда в столичната болница Св. Иван Рилски. Искането
Коментари Харесай

Медици натискат с протест Дечо Дечев да им остане шеф

Протест се организира в столичната болница " Св. Иван Рилски ". Искането на медиците е подалият оставка техен шеф доктор Дечо Дечев да остане отпред на болничното заведение.

Председателят на профсъюз " Защита " Красимир Митов разяснява недоволството на личния състав пред БиТиВи.

Болницата работи прелестно, сподели той. Доктор Дечев основал прелестни условия на труд, няма спорове сред личния състав и шефа. Сутринта чиновниците са разговаряли с него. Има разминаване сред него и Министерството на здравеопазването (МЗ), посочи синдикалистът.

Той чака през днешния ден решение на казуса , стана ясно от коментара му.

Този цирк е разиграван преди 5-6 години, посочи Митов. Ако Дечев не остане на поста си, от на следващия ден медиците излизат на митинг на улицата. Следобед Дечев има среща в Министерство на здравеопазването. Медиците са безапелационни, че той би трябвало да остане на поста си и упорстват да отдръпна подадената си оставка. Според тях има политически напън той да освободи поста.

В известие на синдикат " Защита " се твърди, че съгласно работещите в лечебното заведение Дечев е " трябвало " да подаде оставка без никакво съображение. Според синдиката е необяснимо защо се отдръпва от поста един от най-успешните мениджъри на държавна университетска болница, обезпечил постоянното финансово и икономическо положение на УМБАЛ " Св. Иван Рилски ", условия на висота за медиците и пациентите. Под управлението му също по този начин били привлечени висококвалифицирани експерти, заплатите били почтени и справедливи и нямало трудови спорове.

" Заетите не виждат съображение за освобождение на изпълнителния шеф. По-скоро виждат опит за напън против шефа и против болничното заведение, която е апетитна хапка, с цел да бъде разграбена и унищожена , както пробваха преди няколко години, и да я докарат до такова положение, в каквото се намират всички останали държавни и общински лечебни заведения. Така, комфортно за някои, ще бъде харизано българското опазване на здравето на частния бранш и всички висококвалифицирани експерти ще се насочат там ", акцентират още от профсъюз " Защита ".

От синдиката осведомят също, че персонала на болничното заведение е декларирал готовност за стартира ежедневни митинги, като медиците може да изискат и оставки - както на министъра на опазването на здравето, по този начин и на цялото държавно управление . " Да не забравяме, че към момента в подготвеност за митинги са работещите в ЦСМП в страната, поради неизпълнени задължения от страна на Министерство на здравеопазването, както и заетите в държавни и общински лечебни заведения. Така че е изцяло допустимо недоволството да прерасне в провеждането на огромни национални митинги ", заплашват синдикалистите.
 С писък на сирени незабавните медици стачкуват за почтено възнаграждение
С писък на сирени незабавните медици стачкуват за почтено възнаграждение

До 13 ноември в 12.00 часа всяка кола за спешна помощ в страната ще включва звуков и светлинен сигнал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР