Протест пред здравното министерство с искане за отстраняване от длъжност

...
Протест пред здравното министерство с искане за отстраняване от длъжност
Коментари Харесай

Случаят Даная: Протестиращи искат уволнение на шефа на Пирогов

Протест пред здравното министерство с искане за премахване от служба на шефа на „ Пирогов " доктор Валентин Димитров и за оставката на служебния здравен министър Галя Кондова.

Представители на фондация " Даная ", измежду които и Ани Стоянова - майка на умрялата през май м.г. в " Пирогов " Даная, желаеха да се срещнат със служебния министър, с цел да попитат - за какво предходната седмица е отменила заповедта за уволнението на шефа на болничното заведение.

След като протестиращите не бяха позволени до министерството, по постройката полетяха яйца. На 9 май се навършва 1 година от гибелта на Даная. От фондацията настояват, че момичето е умряло поради неглижиране на положението му, по тази причина митингът е и за носенето на отговорност - лекарска и човешка.

" Искам пояснения, за какво върнаха Димитров, една година митинги, тонове отчети, открити нарушавания и първата работа на Кондева във втория и работен ден беше да избави Димитров, споделиха го, че би трябвало да устискат до ротацията и устискаха и пристигна човек, който го избави ", сподели Ани Стоянова, майка на умрялата Даная.

" Сега се страхувате да говорите с жители и съответно с майката на умряло в " Пирогов " дете, имате ли позор бе хора, имате толкоз да обяснявате, толкоз да променяте, първото нещо, което направихте е да върнете безобразника Димитров в " Пирогов ". Това е морална присъда, която си слагате! ", разяснява Методи Лалов, фондация " Даная ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР