Протест пред сградата на Съдебната палата се провежда тази вечер,

...
Протест пред сградата на Съдебната палата се провежда тази вечер,
Коментари Харесай

Ден 198: Докато има Гешев - справедливост няма да има

Протест пред постройката на Съдебната палата се организира довечера, съобщи Фрогнюз Той е проведен от самодейността ”Правосъдие за всеки”. Демонстрацията се трансформира в ежеседмична. Причината за митинга е недоволството против основния прокурор Иван Гешев, чиято оставка е едно от главните претенции. Гражданите приканват за същинска правосъдна промяна.

" Докато има Гешев, до момента в който една всесилна ръка стои като похлупак на българското правораздаване, правдивост няма да има. Няма ли я, няма страна, без значение какви други оставки желаете. Първа точка в дневния ред на новия парламент е какво се случва с Висш съдебен съвет, Гешев и правосъдната промяна. Ако сложите тази точка на 5то място, ние ще призовем да не се гласоподава за тези хора, ще желаеме вашата оставка, тъй като ще се окаже, че сте лъгали от самото начало ", уточни адв. Велислав Величков пред стачкуващите.

Пред Съдебната палата са се събрали десетки хора. От микрофона адвокати изясняват проблемите в Изборния кодекс.

От Инициатива " Правосъдие за всеки " започват акция, в която ще вършат образование на всички искащи да станат наблюдаващи и покровители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР