Протест пред сградата на президентството се проведе тази вечер. Участниците

...
Протест пред сградата на президентството се проведе тази вечер. Участниците
Коментари Харесай

Пак протест ”за” и ”срещу” АЕЦ ”Белене” в столицата

Протест пред постройката на президентството се организира довечера. Участниците му сложиха настояването да не се прави рестарт на плана за създаване на АЕЦ ”Белене ”.
С лозунги " АЕЦ " Белене " - съветска рулетка " и " АЕЦ " Белене " made in China, реактор сделан в Съюз на съветските социалистически републики " от новосформираната партия " Демократична България " обявиха, че не желаят да се построява централата.

" Против Белене съм, а и те по този начин или другояче няма да го построят, даже и да бях за него. Официално се води, че има китайски вложител и надали с тях нещо ще стане. Те желаят да си изкарат тяхна технология и по-късно да се оттеглен от България, тъй че откакто паднат рестриктивните мерки от Русия, те ще си го вършат ", съобщи Красимир Карабашев.

" Против строенето на поредна съветски обвързана нуклеарна централа. Това обвързване би трябвало да спре и да се движим по евроатлантически път, друг от евразийски и други такива планове, които единствено ни загробват. Ние желаеме едно европейско и евроатлантическо бъдеще, което да е обвързано с разцвет и развиване на нашата страна. Видели сме до какво докара комунизмът и всички обвързаности с Русия ", разяснява Филип Спасов.

Според него не е ясно кой ще го финансира и какъв брой генерации ще би трябвало да го заплащат, както и къде и по какъв начин ще се съхраняват отпадъците, които са доста рискови, акцентира протестиращият.

В контрапротеста в отбрана на плана се включиха представители на АБВ, които акцентираха какви биха били изгодите от построяването на новата мощ.

За рестарта на енергийния план на контрапротеста се оповестиха Георги Първанов и Румен Петков от АБВ. Те акцентираха, че планът е стопански преференциален за страната ни и той ще ни донесе единствено позитиви като енергийна самостоятелност и евтина сила.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР