Протест пред Съдебната палата във Велико Търново на семействата и

...
Протест пред Съдебната палата във Велико Търново на семействата и
Коментари Харесай

Протест пред Съдебната палата във Велико Търново на близки на загинали и ранени в катастрофа

Протест пред Съдебната палата във Велико Търново на фамилиите и приятелите на трима починали и двама тежко ранени в злополука момчета.

Катастрофата е породена от пийнал и дрогиран млад мъж, който е карал и с превишена скорост. За действието си той получил присъда от четири години отнемане от независимост.

Близките на починалите се събират преди следващото съвещание на Апелативния съд във Велико Търново. Освен обективна присъда, те ще стачкуват и за смяна в законодателството.

Петя Иванова - майка на починалия Васил: " Борим се за законодателни промени - когато се качиш пийнал, дрогиран и настъпваш газта до дъно, това да се води съзнателно ликвидиране. "

Николай Николов - татко на Васил Николов: " По-ефективни присъди. Не може палач на три деца и двама полуинвалиди, три години и половина да се влачи по съдилищата. "

София Николова - юрист на фамилията: " Ние и Върховният съд сме на мнение, че се касае за изключително тежък случай, той като са на разположение три смъртни случая на младежи, както и други две момчета са извънредно тежко потърпевши и за тях последствията също са за цялостен живот. От тази позиция, считаме, че присъдата следва да бъде към нейния най-много - планувания от закона най-много, който е 20 години отнемане от независимост, защото се касае за изключително тежък случай. "

Вижте повече в директното включване на Зорница Илиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР