Протест пред полицията във Враца, след като седем полски тира

...
Протест пред полицията във Враца, след като седем полски тира
Коментари Харесай

Седем полски шофьори на ТИР-ове нападнаха българин

Протест пред полицията във Враца, откакто седем полски тира блокираха български микробус и нападнаха водача пред очите на сина му.

По думите на потърпевшия, ядосало ги това, че спазвал ограничаването от 60км/час. Трима поляци са арестувани.

Петър Йорданов тръгнал да закара детето си на учебно заведение, както всяка делнична заран.

На основен път Е79 се озовал сред няколко ТИР-а. Този, който бил зад него още на първата права с ограничаване до 60 км/ч почнал да го притиска и да примигва с фарове. На идната такава права, на която с изключение на ограничаване има и доста неравности всичко се повторило.

“Камиона зад мен почна да ми свети с фарове, да свири с клаксона и да се пробва да ме изпревари”, споделя потърпевшия Петър Йорданов, предава “В един миг потегли да ме изпреварва. Там е ужасяващо за изпреварване за леки коли, камо ли за камиони. В насрещното в този миг се демонстрираха коли. Подадох малко газ, с цел да може да се прибере зад мен”, споделя още Йорданов.

Полският водач траял да натиска клаксона и да подава светлинни сигнали. На уголемение на пътя бусът на Петър внезапно се оказал в капан - блокиран сред 7 камиона. Принудили го да спре и един от водачите почнал да се кара с него.

“Дойде втори водач, който ми нанесе 2 удара в лявата част на главата. Детето изпадна в потрес. Започна да плаче, а аз желаех просто да го предпазя. Затворих вратата, при което другият водач удари 2 пъти стъклото, третият път го счупи”,разказва потърпевшият.

Съседи на Петър настояват, че е сдържан човек и надали е предизвикал нападателите си.

“Това е безчинство от тяхна страна. Ние всички ще го подкрепим. Ние пътуваме съвсем всеки ден до Враца”, съобщи кметът на селото Ивайло Диманов и добави, че по пътя Монтана-Враца има сложни за прекосяване сектори.

За да бъдат хванати нападателите, Петър карал след тях по пътя и държал връзка с телефон 112.

Така 7 полски ТИР-а били спрени от патрул край село Люти дол и причинителите са арестувани. В ареста преспали двама от тях, които са разпознати от потърпевшия и детето му. Пред проверяващите твърдели, че причинителят е различен и не е сред тях.

Образувано е досъдебно произвеждане за безчинство. За случаи като този законът планува отнемане от независимост, само че единствено в случай че причинителят има престъпно минало. Ако няма - наказването е административно с санкция от 1000 до 5000 лв..
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР