Протест пред хотел в Северозападна Англия, където са настанени търсещи

...
Протест пред хотел в Северозападна Англия, където са настанени търсещи
Коментари Харесай

Протест срещу бежанците в Англия прерасна в насилие, трима са арестувани

Протест пред хотел в Северозападна Англия, където са настанени търсещи леговище чужденци, прерасна през вчерашния ден в принуждение, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Полицията в Мърсисайд заяви, че трима души са били задържани за „ произшествия, свързани с вълнения “ покрай хотел в Ноусли, близо до Ливърпул.

Служителите на реда споделиха, че митингът почнал спокойно паралелно с контра митинг в поддръжка на бежанците.

Полицията посочи, че няма съществено потърпевши, само че насилието е било „ изцяло недопустимо “.

Според локалния народен представител Джордж Хауърт демонстрацията е била предизвикана от „ хипотетичен случай в обществените медии “.

Жителите на Ноусли не са фанатици и задушевно одобряват хора, бягащи от някои от най-опасните места в света в търсене на несъмнено място, сподели Хауърт. Тези демонстрации против бежанците на митинга довечера не са представителни за нашата общественост, посочи нощес депутатът.

Англия приема по-малък брой търсещи леговище лица спрямо европейските си съседи, в това число Франция и Германия, само че се следи внезапно нарастване на броя на хората, които се пробват да доближат страната през Ламанша с дребни лодки.

По този маршрут през 2022 година във Англия са пристигнали над 45 000 души. Поради политически разтърсвания и бюрократични забавяния системата за обработка на заявки за леговище стартира да работи извънредно постепенно и мигрантите остават блокирани в хотели или други места за краткотрайно настаняване.

Прекосяването на Ламанша се трансформира в парещ политически въпрос, а консервативното английско държавно управление даде обещание „ да спре лодките “. Опоненти упрекват кабинета в демонизиране на обезверени хора, бягащи от война и беднотия.

През октомври по център за обработка на документите на новопристигнали в пристанищния град Дувър бяха хвърлени запалителни бомби. Полицията тогава сподели, че нападателят бил стимулиран от крайнодясна идеология. След офанзивата нападателят се самоуби.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР