Протест посрещна старейшините на последната им за 2022-ра сесия днес. Решенията

...
Протест посрещна старейшините на последната им за 2022-ра сесия днес.
Решенията
Коментари Харесай

Протест срещу пробива на Водната и Гребната

Протест посрещна старейшините на последната им за 2022-ра сесия през днешния ден.

Решенията за пробива при Водната палата, някогашната Белодробна болница и ориста на Панаира са в дневния ред, като първата и третата точка влизат за повторно.

Протестиращите пред постройката на Общински съвет упорстват за оставка на кмета Здравко Димитров и на целия Общински съвет поради голям брой решения от последните месеци, които съгласно тях са срещу ползите на пловдивчани.

Според тях Димитров не е извършил нито една от точките на негова стратегия, с която е определен. Те декларират, че градът е унищожен и нито един план не е изпълнен чудесно.

Протестиращите са донесли подписката, с която упорстват да се нападна в съда решението за новия Общ организационен проект, в частта за частните 81 дка до Гребната база.
Сред недоволните жители е и украинката Наталия Елис от „ Втори дом “, която съобщи че чака цялостна поддръжка от Общински съвет за това нейните сънародници да останат в постройката на Белодробна болница.
Първа точка в днешния дневен ред на съветниците е решението за пробива при Водната палата.

Кметът Здравко Димитров предлага два разновидността на решение – единият е планът да продължи и работата по него да се възобнови след 10 дни.

Вторият вид е пробивът да бъде спрян напълно и да се прекратят договорите с изпълнителите, които да бъдат обезщетени от общината с близо 600 000 лв. за към този момент осъществените действия.

Кметът предлага още общината да отпусне 150 000 лв. за избор на реализатор, който да възвърне терена в първичния му тип.

В програмата на съветниците е гласоподаване на предложение украинските бежанци да останат в постройката на някогашната Белодробна болница, до момента в който имат нужда от краткотрайна протекция, а не съгласно настоящето решение до края на тази година.

Също през днешния ден Общинският съвет би трябвало още веднъж да реши дали представителят му в публично-частното сдружение Пълдин Туринвест да гласоподава срещу уверичение на капитала с акциите на Община Варна на акционерното заседание, свикано на 9 януари следващата година.

В писмо до общинските съветници, изпратено в петък, притежателят на панаира Георги Гергов предлага да подари на Общината 2% от нараствания капитал на Пълдин туринвест и 6 декара от площта на ревюто за създаване на Опера в града.

Условието на предприемача е да се гласоподава нарастването на капитала на Пълдин туринвест с акциите на Варна.

Мотивът на Гергов е, че с дарението на 3 885 985 броя акции община Пловдив няма да понижи каузи си в смесеното сдружение.

Съветниците от Демократична България обаче предизвестиха, че в случай че общината одобри предложенията, Пловдив ще загуби 350 декара, както и Панаира.

Местният парламент ще одобри общинската просветителна стратегия за идващите три години (2023-2025 г.)

Съветниците ще гласоподават годишния доклад на общината за дейностите по програмата за възстановяване на качеството на въздуха.

Ще бъде признат и Календар на културните събития на Община Пловдив за 2023 г.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР