Протест под наслов Велико народно въстание и масирано полицейско присъствие

...
Протест под наслов Велико народно въстание и масирано полицейско присъствие
Коментари Харесай

Протест и масирано полицейско присъствие в първия работен ден на депутатите

Протест под наслов „ Велико национално въстание ” и масирано полицейско наличие в първия работен ден на депутатите след лятната почивка. За първи път съвещанието би трябвало да се организира в новата пленарна зала, която се намира в постройката на някогашния партиен дом, осведоми БНР.

Около 8 часа се стигна до конфликт сред протестиращите и полицията. Недоволните от властта замеряха силите на реда с яйца и обитаха да бутнат една от камионетките, които заграждат входа на Народното събрание, непосредствен до Националната художествена изложба. Той е обкръжен от компактен кордон. Има един арестуван, съумял да премине през полицейския кордон.

Площад " Александър Батенберг " е разграничен на две - депутати влизат през пропускателен пункт пешком откъм Българска народна банка. Влизането на коли и жители е неразрешено, предава Българска национална телевизия.

Движението към " Александър Невски " е обикновено, с изключение подстъпите към Народно събрание, които са заградени с рейсове. На 10 м. един от различен от " Александър Невски " до Българска народна банка има разположение служители на реда.

Днес ще се разбере дали ГЕРБ ще съумеят да съберат нужните 120 подписа за внасяне на предложение за привикване на Велико национално заседание и правене на нова конституция. От Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи към този момент обявиха, че няма да поддържат самодейността, до момента в който от Вътрешна македонска революционна организация споделят, че подписите им зависят от това дали техните оферти ще влязат в конституцията. Не е ясна и позицията на  ВОЛЯ и на 9 самостоятелни народни представители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР