Протест от няколкостотин души от ромски произход, предимно по-млади и

...
Протест от няколкостотин души от ромски произход, предимно по-млади и
Коментари Харесай

Ромският протест срещу Каракачанов - защото дели българи и роми

Протест от няколкостотин души от ромски генезис, най-вече по-млади и безусловно деца, се организира пред Министерския съвет – с искане за оставка на вицепремиера Красимир Каракачанов поради думите му, че " ромите са доста нагли ". Вицепремиерът ги изрече след случая във Войводиново, където двама млади роми пребиха разузнавач-парашутист от 68-ма бригада " Специални сили " - ефрейтор Валентин Димов. По последна информация Димов се възвръща, само че има натрошена челюст и скула от ритниците в главата.
Протестът се организира с апел да няма разделяне сред българи и роми. Изрично беше очебийно, че има фотоси на Каракачанов по ромските махали. Такава беше показана в утринния блок на Нова телевизия и там Каракачанов се е снимал с група роми, само че от нея няма нищо очевидно по тематиката " пазаруване на гласове ".
Според Цветан Ангелов, който се показа като гражданин на " Филиповци ", ромите към този момент не се връзвали на кюфтета и по тази причина трябвали нови способи, с цел да може хора като Каракачанов да продължат да ръководят . 30 години господата ръководещи разграбиха България, акцентира Ангелов. И разгласи, че " ние живеем и градим дружно с българския народ ", като се закани, че идната седмица пред Министерския съвет ще дойдат 50 000 души – от цяла България. Тази заран водачът на съдружие " Единство " от Хасково Ачо Йорданов се закани, че в случай че няма оставка от Каракачанов, идващият път ще дойдат 100 000 роми. Това съдружие подаде тъжба против Каракачанов за дискриминация в Комисията за отбрана от дискриминация.
" Не ни би трябвало аероплан за 2 милиарда лв., с който да си играем – с кого ще водиме война? На България ѝ трябват пари, с цел да има кадърни хора ", сподели още Ангелов.
" Един вицепремиер няма право да приказва по този метод по отношение на един етнос. Този етнос е измъчен народ. Нашата татковина е България, без значение, че сме роми – тя е и наша татковина. Предполагам, че всички се гордеете, че сте българи, само че сте от цигански генезис. Трябва да успеем – до момента в който Каракачанов не си подаде оставката ", разгласи някогашният народен представител от Движение за права и свободи Александър Методиев, по-известен като Бат Сали. Той си потегли от Народното събрание, откакто беше наказан за хулиганско държание против служители на реда, пробвали да го глобят, както и негови доближени, за пътно нарушаване. Методиев беше единствено санкциониран, откакто в началото беше наказан и на затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР