Протест на Синдикат Пътно дело към КНСБ ще се проведе

...
Протест на Синдикат Пътно дело към КНСБ ще се проведе
Коментари Харесай

Протест за по-високи заплати в АПИ затваря АМ Хемус при тунел Топли дол

Протест на Синдикат " Пътно дело " към КНСБ ще се организира от 11 часа на лявото пътно платно на автомагистрала " Хемус " в посока София директно преди лява тунелна тръба на тунел " Топли дол ". Движението ще бъде затворено в двете посоки. Протестът ще е под надпис " Достоен труд - почтено възнаграждение ", оповестиха от синдиката, който упорства за нарастване на заплатите на работещите в Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) с най-малко 20% с Бюджет 2024.

За желаното покачване на възнагражденията на 2417 чиновници в пътната организация е належащо в бюджета за идната година да бъдат планувани 17 088 409 лева

" Считаме, че подобрението на възнагражденията ще бъде израз на професионалното самопризнание към напъните и уговорката на нашия трудов колектив. Това ще поддържа мотивацията на чиновниците и ще способства за усъвършенстване на общата работна атмосфера ", се споделя в декларация на профсъюз " Пътно дело ", адресирана до шефа на АПИ, районния и финансовия министър.
 Служители на ИА
Служители на ИА " Автомобилна администрация " излизат още веднъж на митинг

Причината е неизпълнени претенции след подписано съглашение

От синдиката показват, че инвестицията в работната мощ посредством нарастване на заплатите е основна за качеството на предоставяните от организацията услуги, а стимулираните и задоволени чиновници са основни за сполучливото осъществяване на отговорностите. От " Пътно дело " допълват, че нарастването на възнагражденията е значим тласък за привличане и задържане на дипломиран личен състав , което е изключително значимо в конкурентната среда, където привличането на квалифицирани фрагменти играе решаваща роля за сполучливото развиване на институцията.

Според синдикалистите нарастването на заплатите с 20% ще е заслужено самопризнание за непрекъснатия принос на чиновниците в постигането на задачите и дилемите на организацията. Те декларират, че настояването за нарастване на работната заплата освен отразява потребностите на чиновниците, само че и е инвестиция във високо стимулиран и ефикасен трудов колектив.
 Културните дейци още веднъж излязоха на митинг
Културните дейци още веднъж излязоха на митинг

Те упорстват за законови промени, които да подсигуряват нарастването на приходите им

" Предвид събитието, че от 1 януари 2024 година минималната работна заплата за страната ще бъде 933 лева, г оляма част от чиновниците в Агенция " Пътна инфраструктура " ще се окажат на минималната работна заплата , а някои и под нея. Като отчетем обстоятелството, че в структурата на АПИ работят високо квалифицирани и подготвени хора, които управляват и сертифицират значими действия по поддръжката и ремонта на републиканските пътища и ръководство на планове, следва да получават съответни хонорари за труда си. Считаме, че нарастване на работните заплати с 20% е заслужено и ще компенсира част от насъбраната инфлация през годината ", се акцентира в декларацията.

От профсъюз " Пътно дело " декларират своята подготвеност, в случай че не бъдат реализирани съответни резултати по декларираните претенции, да провеждат и проведат протестни и протестни дейности в отбрана на своите почтени хонорари и условия на труд.

От полицията предизвестяват, че е допустимо да бъде затруднено движението по автомагистрала " Хемус " в региона на тунела " Топли дол " в посока към София сред 11 и 13 часа заради идните протестни дейности.  Предприети са ограничения за организация на придвижването в сектора в посочените часове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР