Протест на шофьорите в градския транспорт в София на 18

...
Протест на шофьорите в градския транспорт в София на 18
Коментари Харесай

Шофьорите на транспорта в София излизат на протест

Протест на водачите в градския превоз в София на 18 май. Недоволството им е поради неизплатени заплати. Протестът ще е от 8 часа на основни кръстовища в столицата.

Кметът Йорданка Фандъкова изясни, че над 330% е нарастването на сметката за природния газ, която е платил „ Столичен автотранспорт” за първите четири месеца на годината. До момента сдружението не получава и никакви обезщетения. Затова се постанова от 1-ви, вместо от 15-ти юни градският превоз да премине към лятно разписание.

„ На 18 всички служащи от четирите транспортни сдружения в София, които не са на работа, ще излязат и ще стачкуват на основни кръстовища. Движението ще бъде блокирано за време, задоволително да бъдем чути и да ни бъде обърнато внимание”, съобщи Иван Кирилов - ръководител на Федерацията на транспортните служащи към КТ „ Подкрепа”.

Има възможност заради недофинансирането графикът да бъде разводнен. „ Това значи, че една стара жена лятото ще чака по 30 минути рейс или метро. Това е фарс, който не би трябвало да се позволява на територията на столицата”, сподели още Кирилов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР