Протест на превозвачите се проведе и в Русе. Камионите направиха

...
Протест на превозвачите се проведе и в Русе. Камионите направиха
Коментари Харесай

Превозвачите в Русе блокираха „Дунав мост“

Протест на превозвачите се организира и в Русе. Камионите направиха автошествие по интернационалното шосе до граничния пункт „Дунав мост“, придвижвайки се със скорост от 20 км в час, и назад до изхода за София. Този път колоната мина и по сектор от пътя Русе-Силистра, където всекидневно се струпват опашки от изчакващи тирове, съобщи БТВ. Превозвачите не отстъпват от настояванията си, защото в противоположен случай ще има внезапен скок на цените.

„Всички претенции за антикризисни ограничения нямат никакво решение. И в действителност ние желаеме да използваме момента да ни поддържат всички български жители, които ще бъдат наранени. Това ще докара до неимоверно повишаване на цените за всеки един от нас. Знаете, желаят тол системата да се повиши три пъти – защо приказваме?! Нека в действителност да седнем и да се разберем, тъй като всички са пострадали. Това не е напън, ние не желаеме нещо, което е единствено за сектора, това е за всеки един“, сподели превозвачът Цветелина Ненова.

Колегата й Михаил Ханджиев напомни, че една огромна част от средствата, които идват в превоза, действително се получават след няколко месеца. „Това, което сме проработили през днешния ден, ние получаваме възнаграждение след 3-4 месеца. За да има бизнес, би трябвало кръвта да се движи с транспортните единици, нашият триумф е на нашите колела, както се споделя. Всяка страна намира решение – някои посредством акциза, други посредством непосредствено подкрепяне. Най-лесно е да се каже – вдигайте цените, само че може ли пазарът да го поеме. Трудно се намира и работна ръка, изправени сме пред провокациите на работна ръка, на горива, на тол такси“, сподели той.

Стотици тежкотоварни коли затрудниха придвижването на част от входно-изходните пътни артерии на Пловдив.

„Настояваме държавното управление да извърши трите ни претенции, които да работят за интервал от шест месеца: да отпадне биодобавката от горивата, 50-процентово понижение на акциза на горивата и мораториум върху повдигането на цената на пътните такси и обсега им“. Това сподели за Българска телеграфна агенция Илия Костурски, притежател на транспортна компания.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР