Протест на обединените каузи пред Министерския съвет ще се проведе

...
Протест на обединените каузи пред Министерския съвет ще се проведе
Коментари Харесай

Протест на обединените каузи пред МС днес

Протест на обединените дела пред Министерския съвет ще се организира през днешния ден. В организацията му вземат участие 27 сдружения.
Ето какво пишат уредниците в страницата на събитието във Facebook:

" Обединяваме се, с цел да потвърдим, че в България има гражданско общество и то не е безразлично към протичащото се. Знаем, че " една птичка пролет не прави " и единствено сплотени, като Кубратовия вързоп пръчки, сме мощни. С раково образувание не можеш да се бориш " на парче ", лекувайки признаците, а се отстранява целият израстък. И единението ни не е тъй като на фасадата на Народното събрание стои паметната фраза " Съединението прави силата ", опорочена от използването й като мото на българското европредседателство, а тъй като имаме вяра в националната мъдрост " Сговорна тайфа, планина повдига ".

Ако и ти вярваш в нея, ела на митинга! Не с цел да се молим за нещо на това държавно управление и Народното събрание му, а с цел да пожелаеме и да наложим волята си над тези, на които плащаме заплатите. Нека потърсим отговорност дружно!
И тъй като си поданик, и тъй като си гласоподавател, и тъй като ти пука, този апел е към теб. Обърни тил на олигархията и прислужниците й в политиката. Олигархията, или общността на омертата, която завладя стопанската система, и в този момент като не остана нищо повече за крадене, се насочи към последния останал обществен запас в страната- българската природа. Олигархията, която държи да резервира статуквото, с цел да продължи да сече, мачка, огражда и бетонира нашата дива природа за своя персонална финансова полза.

Една шепа клептомани, които завличат всичко по офшорки, парадират безочливо с парите от заграбеното, поливат се с шампанско и самодоволно и самонадеяно се хилят от охраняваните си покои, от Парламента, от телевизионния екран, даже от аления килим в Холивуд. Защото имат страната и тя работи всекидневно за благосъстоянието им. Безнаказани, тъй като правораздаването не е за всеки в тази завладяна територия. Не ги интересува по какъв начин живеем, какво желаеме и дали още дишаме. Важно е да се строи и да има повече заеми, които да връщат не те, а бъдещите генерации. И за новия инсинератор в София, и за АЕЦ " Белене " все това е задачата. За да може след това подставени лица да стават притежатели на енергийни сдружения, банки, малките екрани и други А най-богатото " дете " на България, собственик на редица медии и с майка в банковия бранш, да продължи да се охранява от парите на страната против скромната сума от 2.6 милиона. Нищо, че тези пари биха стигнали с цел да решат доста проблеми, в това число и на ловешката болница, примерно, или на хората с диабет.

Цинично е да даваш над 16 000 лева за командировъчни до Ню Йорк на две служителки на общественото министерство, а не за потребностите на децата с увреждания, чиито майки към този момент втора седмица са на палатков лагер пред Народното събрание, в очакване някой народен представител да им чуе настояванията или министър председателят да ги посети, вместо да плаче за орисите им пред тв приемника.

Лицемерно е министрите ти да откриват на Слънчев бряг плаж със специфичен достъп за хора с увреждания, а да не им даваш опция на тези хора, в инвалидни колички, да стигнат до пясъчната линия на Корал, защото пътят е заварден с колове и телена ограда, като частен парцел. Нагло е да казваш, че си набожен човек, да се кръстиш пред патриарси и папи, а да нямаш нищо срещу градеж на хотелски комплекс със СПА център до църквата на Ванга в Рупите.
Долно е да си поръчваш ядливи чаши за еднократна приложимост в министерството, когато огромна част от пенсионерите в страната нямат какво да ядат, откакто си купят медикаментите и си платят месечните сметки за жилището.

Мерзко е образованието на всички деца да ти е обществено деклариран приоритет и да приемаш в тази връзка Наредба за приобщаващото обучение, а един първокласник от аутистичния набор да не желае да го изучи нито едно учебно заведение в " европейска " София. В 21. век, в който отдалечената форма на образование в междинното обучение, както и електронното гласоподаване на избори от дълго време са действителност в страните, членки на Европейски Съюз, единствено у нас те са на хартия. Дъно е да икономисваш от парите за лъчетерапия на 19 000 онкоболни, а да хвърляш близо 40 000 лв. с цел да правиш тридневен килим от холандски рози пред НДК. Време е да кажем СТИГА. Писна ни от корумпирани служители, ялови закони, некомпетентни институции и безхаберна власт. Писна ни от нереформираната правосъдна система, неналичието на господство на правото и без значение правораздаване. Край на безвремието! Нито метър повече за мутрите, в случай че ще да ни подмятат белязани пари, да ни поставят белезници и органите на реда да ни запушват устата с ръка. Няма да мълчим! За да остане нещо и за децата ни, а и за децата на техните деца. "
Сред уредниците са редица екосдружения, в това число " За да остане природа в България ", гражданските организации против презастрояването в София, включително " Зелен Младост " и други "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР