Протест на медицински сестри ще се проведе в Сливен на

...
Протест на медицински сестри ще се проведе в Сливен на
Коментари Харесай

Медицинските сестри от Сливен излизат на протест на 21 март

Протест на медицински сестри ще се организира в Сливен на 21 март. Това заяви Надежда Маргенова, един от уредниците на събитието.

Протестът е плануван за 15.00 часа пред постройката на Община Сливен. Вече е получено позволение, декларирани са 100 участници.

„ Надяваме се да съберем повече хора, освен медицински служащи, само че и хора,които ни поддържат “, съобщи Маргенова пред Фокус.

На митинга ще бъдат прочетени декларация с настояванията на медицинските служащи, както и заявления от подкрепящи ги пациентски организации. В небето над Сливен ще бъдат пуснати сини балони, като знак на медицинските сестри, напуснали системата или страната.

Това е втори митинг на медицинските експерти в Сливен. Исканията им остават същите – почтено възнаграждение и възстановяване изискванията на труд.

Специалистите по здравни грижи упорстват за идентични стартови хонорари, в размер на две минимални работни заплати, почасово възнаграждение на нощния труд, в допълнение заплащане за работата в незабавно или интензивно отделението и прибавяне на клас за прослужено време в размер на 1.2 % годишно. Сестрите се афишират още за отпадане на комерсиалния статут на лечебните заведения, за връщането на медицинските стандарти, както и за смяна в категорията труд и опция за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична процедура.

В декларацията, изпратена и до премиера Бойко Борисов, се упорства също Колективният трудов контракт да е наложителен за всички структури в системата, а не да има пожелателен темперамент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР