Протест на живеещи в столичния квартал Младост срещу новия районен

...
Протест на живеещи в столичния квартал Младост срещу новия районен
Коментари Харесай

В столичния квартал Младост протестират срещу забавянето на проект за саниране

Протест на живеещи в столичния квартал " Младост " против новия областен кмет - повода е забавянето на санирането на техните блокове, финансирано по Националната стратегия за енергийна успеваемост.

Жителите на столичния квартал " Младост " извършиха заканата си от седмицата и към този момент се събират на оповестения митинг.

Жителите на столичния квартал " Младост " попадат в параграф 22, когато вземат решение да аплайват по Националната стратегия за енергийна успеваемост - през 2015 година Въпреки изрядната документи и полученото увещание, че постройките ще бъдат гратис санирани, това по този начин и не се случва. Живущите в тези блокове споделят, че до момента в който планът се е движил от столичната община е имало някакви резултати.

Преди няколко дни обаче в ефира на Българска национална телевизия общинският консултант от ГЕРБ Николай Стойнев съобщи, че съществува действителен риск живеещите в 7 блока в " Младост " да не получат санирани домове. Причина съгласно него е безучастие и оправдания от страна на районния кмет.

В позиция до Българска национална телевизия новоизбраният кмет на " Младост " арх. Стефан Стефанов декларира, че процедурата по публичната поръчка към момента не е завършила. И добавя, че ръководителят на отрасловата комисия е изискал едномесечно удължение на периода за предаването на отчета за осъществяване на програмата и до приемането му - не може да има решение.

Какво ще се случи с блоковете на тези хора, следва да разберем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР