Протест на граждани ще се проведе преди днешната сесия на

...
Протест на граждани ще се проведе преди днешната сесия на
Коментари Харесай

Граждани отново на протест заради проект за ”Росенец” и сарая на Доган

Протест на жители ще се организира преди днешната сесия на Общинския съвет в Бургас. Протестиращите упорстват за опазване на статута на общинския път, който води до така наречен Летен сарай на Ахмед Доган и поради сложена ограда стопира достъпа до плажа.
Две докладни мемоари са импортирани за гласоподаване от общинските съветници по случая. В едната докладна се желае анулация на решение на Оценка за съвместимост по отношение на статута на общинския пътя, а в другата общинските съветници от ГЕРБ желаят отдръпване на решението за целия план, предусещащ благоустрояването на лесопарк „ Росенец “, където се намира частното имение, обвързвано с Ахмед Доган, добави БНР.
Първата докладна е импортирана от общинския консултант Константин Бачийски.
„ Така че самото решение от април месец е незаконосъобразно за мен и считам, че Общинския съвет е задължен да се оправи “, показва той.
Защо да се спре реализацията на целия план за парк „ Росенец “ като се отдръпна решението за него на Оценка за съвместимост, изяснява ръководителят на локалния парламент професор Севдалина Турманова.
„ Като общински съветници от ГЕРБ считам, че нито един административен напън няма да има никакъв смисъл, в случай че той не получава поддръжката на жителите, на общината “.
По случая има и две висящи каузи в Административния съд. Там частни лица и неправителствена организация оспорват законосъобразността на решението за деактуването на общински път в частен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР