Протест на фермери от Франция и Италия се проведе пред

...
Протест на фермери от Франция и Италия се проведе пред
Коментари Харесай

Протестът на френски и италиански фермери стигна до Европейския парламент в Брюксел

Протест на фермери от Франция и Италия се организира пред Европейския парламент в Брюксел с гледище да им бъдат изплатени наградите и да спре конкурентния импорт на аграрни артикули, най-вече от Украйна, съобщи БНР.

Два съществени казуса посочи пред БНР Патрик Льогра, член на Управителния съвет на фермерите във Франция:

" Част от наградите ни не са преведени от 15-и октомври. Това е първото и желаеме това да стане неотложно. За Франция става дума за към 300 млн. евро, а има хора, които са в извънредно тежко състояние.

Второто доста значимо нещо е, че ни пристигна до гуша от вноса без никакъв надзор, главно от Украйна, само че и на млякото от Нова Зеландия, за което ни споделят, че е по-чисто от това, което се прави в Европа, а ние сме на 20 хиляди км разстояние ".

Основните претенции той формулира по този начин:

" Всичко, което желаеме е по-малко импорт и едни и същи правила за всички страни, които поставят идентични старания в Европа - те би трябвало да бъдат възнаградени и продуктите им да се купуват с приоритет.

Ако става дума за импорт на изчезнал артикул - доста добре, само че не и импорт единствено с цел да се достави наслаждение и по контракти, които са надалеч от единомислещи решения в Европа ".

" Защо да не се помогне на украинците преди износа на продуктите им? А и не желаеме нашият бизнес да купува предпочитано от Украйна единствено поради по-ниските цени ", беше безапелационен Льогра.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР