Протест на екозащитници във Варна. Те настояват Делфинариумът в града

...
Протест на екозащитници във Варна. Те настояват Делфинариумът в града
Коментари Харесай

Природозащитници настояват да бъде закрит Делфинариумът във Варна


Протест на екозащитници във Варна. Те упорстват Делфинариумът в града да бъде закрит.

Пред постройката на Делфинариума са се събрали бранители на животните от организацията " Последната клетка ".

Недоволството е провокирано след гибелта на бебе-делфинче още в края на лятото. Тогава също имаше и митинги против притежателите на Делфинариума.

По данни на природозащитниците за времето откогато съществува атракциона са умрели близо 20 делфина. Протестиращите споделят, че тези бозайници страдат от живота в плен и прецизират, че се дресират посредством апетит, за това се хранят единствено по време на представления и тренировки.

Смъртните случаи на делфини били резултат от напрежението от шумните представления, тясното пространство на басейните и атракциите като " плуване с делфини ". Освен това природозащитниците настояват, че активността на Делфинариума е противозаконна. В Закона за отбрана на животните се споделя, че в шоу стратегии могат да вземат участие делфини " минимум трето потомство ", а тук има единствено едно потомство отгледано в плен.

Какви са данните в Западна Европа - от 90 делфинариума са затворени 60. Такова е и настояването на протестиращите- варненския атракцион да спре своята активност. Има и онлайн акция, която приканва българското държавно управление да забрани вноса, развъждането в плен и използването на делфини в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР