Протест на дърводобивните и дървопрерабоващите фирми започна в 10 ч.

...
Протест на дърводобивните и дървопрерабоващите фирми започна в 10 ч.
Коментари Харесай

Дърводобивни предприятия на протест

Протест на дърводобивните и дървопрерабоващите компании стартира в 10 ч. през днешния ден пред ръководството на Югозападното държавно предприятие/ЮЗДП/, съобщи БГНЕС в града. Над 100 души демонстрираха против непрозрачността при електронните търгове за дървесина, представители бяха признати за среща с шефа инж. Дамян Дамянов. Участие в митинга вземат представители от над 60 компании и предприятия от Пиринско, той е подсилен от Асоциацията на производителите на пелети в България.

Организаторите на митинга се оплакаха, че са установили десетки пропуски и цялостна неяснота по отношение на неналичието на информация за всички участници с изключение на за първите двама спечелили ги. Затова желаеха електронните търгове за всяко горско стопанство да бъдат единствено 20 на 100 от провежданите от ЮЗДП.

" От 430 хиляди кубика дървесина, 70 хиляди са продадени на електронни търгове, което е под 20 на сто”, сподели шефът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Протест против електронните търгове за дървесина, проведени от ЮЗДП имаше и през 2017 година, съгласно шефовете на компании, макар обещанията, нищо не се е трансформирало.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР