Протест на българска браншова камара „Пътища“. Пътните строители се събраха

...
Протест на българска браншова камара „Пътища“. Пътните строители се събраха
Коментари Харесай

Пътните строители излязоха на национален протест, блокираха Народното събрание

Протест на българска браншова камара „ Пътища “. Пътните строители се събраха пред Народното събрание в София, както и в цялата страна.

„ Искаме си дължимото – нито повече, нито по-малко! “, „ Пътният отрасъл е пред банкрут ", " Всеки труд се заплаща ". Такива надписи носят пътните строители.

„ Декларираме незабавната нужда от предприемане на своевременни дейности за съответното ръководство и поддържане на пътната мрежа на България, посредством възлагане на ремонтно-възстановителни действия. Състоянието на Републиканската пътна мрежа е пагубно, браншът е пред банкрут и ББК „ Пътища “ няма друга опция с изключение на да продължи с ефикасните национални протестни дейности до достигането на решение на всички сложени проблеми ", приканват пътищарите.

„ През последната година ББК „ Пътища “ беше в деен разговор с държавните институции, като през ноември предходната година беше реализирано единодушие сред компаниите и възложителя, в лицето на Агенция „ Пътна инфраструктура “, за сключване на съглашения по изцяло законните контракти за настоящ ремонт и поддържане на Републиканската пътна мрежа. Многократно акцентирахме пред обществото за тревожното положение и бъдещето на бранш „ Пътища “, както и за разплащането от страна на страната с пътно-строителните компании. През миналата седмица станахме очевидци на процеси протичащи в Народното събрание, които носят риск от необратими последствия за Републиканската пътна мрежа. След близо една година липса на разплащания от страна на страната към бранш „ Пътища “ в Народното събрание постъпи план за решение за предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция „ Пътна Инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, който получи поддръжката на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление ", показват от организацията и допълват: " Проектът беше дефинитивно неодобрен в пленарна зала, поставяйки 100 хиляди души заети в пътно—строителния отрасъл в невъзможност. Липсата на политическа воля, докара бранша до колапс, основан от бездействието на държавните институции. "

„ Членовете на Общото заседание на Българска Браншова Камара „ Пътища “ са безапелационни, че сериозното положение на Републиканската пътна мрежа се дължи на неналичието на решенията на настоящото държавно управление на България. Повече от година не са възлагани витално нужни ремонтни действия. Не бихме се съгласили да приемем, че отговорността за ежедневните предпоставки за Пътно транспортни катастрофи и застрашаването на човешките животи е наша. Общото заседание на Българска Браншова Камара „ Пътища “ приканва държавното управление да вземе незабавни ограничения и да извърши функционалностите си, като в сряда 20.04.2022 година по време на постоянно съвещание да обезпечи разплащане по всички законно подписани контракти за настоящ ремонт и поддържане. Обръщаме внимание, че с подписването на споразуменията през ноември предходната година страната е признала дейностите по договорите за законно изпълнени и признати ", декларират още пътните строители.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР