Протест и напрежение около АГ болница Шейново“ – единственият кандидат

...
Протест и напрежение около АГ болница Шейново“ – единственият кандидат
Коментари Харесай

Д-р Румен Велев: Назначават за директор на „Шейново“ човек, който не е кандидатствал за поста

Протест и напрежение към АГ болница „ Шейново “ – единственият претендент за шеф доктор Румен Велев се оказа заменен от различен човек, който изобщо не взел участие в състезанието. Как се стигна до тази обстановка?

„ За мен това беше огромна изненада. Аз разбрах на 27 юли от решението на общинския съвет, че доктор Таня Андреева е назначена за шеф на „ Шейново “, а аз за част от борда на шефовете – пост, за който не съм кандидатствал “, сподели в студиото на „ Тази заран “ доктор Румен Велев.

Той изясни, че става дума за два разнообразни състезанието, изискващи характерни стратегии за ръководство. Единият е за шеф на АГ болничното заведение, а другият – за членове на борда на шефовете.  Изпитите за двете позиции са разнообразни, както и получените от претендентите оценки.

„ В решението се споделяше, че аз не съм определен за шеф и на мое място се назначава доктор Таня Андреева за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф. В същото време аз бях подложен измежду членовете на борда на шефовете. Тъй като моята оценка беше 5,25, аз не бях класиран и там, тъй като другите двама претенденти бяха с оценка 5,50 “, разясни доктор Велев.

Той разясни, че доктор Таня Андреева работи от дълги години в „ Шейново “, като след „ едни събития в болничното заведение през 2011 година била назначена за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф “. Д-р Велев поема ръководството на лечебното заведение откакто доктор Таня Андреева става министър на опазването на здравето.

„ Тя и все още е част от екипа на „ Шейново “, въпреки да употребява доста постоянно неплатени отпуски “, разясни доктор Велев. Той не е приказвал с нея след решението на общинските съветници. Преди време получил от доктор Андреева един неточен есемес и прекратили връзката си.

„ Съвсем скоро получих един нов есемес, с който ме уведомява, че си удължава болничния лист, тъй като тя все още е в болничен “, разясни доктор Велев.

Неотдавна той сезирал регионалния шеф, който има правото да оспорва СОС.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР