Протест и блокада на пътя Бяла - Елена - Търново,

...
Протест и блокада на пътя Бяла - Елена - Търново,
Коментари Харесай

Протест и блокада на пътя Бяла - Елена - Търново

Протест и обсада на пътя Бяла - Елена - Търново, с искане за ремонт на рисков сектор. Хората от пет сливенски села стачкуват против разрушения сектор от републиканската пътна мрежа. Те настояват, че са откъснати от света, а колите за спешна помощ минават 40 километра от Сливен за повече от два часа.

Стотици поданици от няколко села всеки ден минават по разрушения път от Сливен към Елена. Той е републикански и води до Велико Търново, само че в някои прави е непристъпен - изровен и без мантинели. Шофьорите чупят колите си и заравняват дупките сами.

" Това, че живеем в Балкана, не значи, че живеем на Марс. Това ми коства на годината два пъти ремонт на челен мост ", сподели Станимир Петров.

Пътят е необезопасен и рисков, а поради дупките две коли едвам се разминават. Това шокира освен локалните, само че и инцидентно преминаващите.

Според Областното пътно ръководство в Сливен ремонт на пътя ще стартира на 11 май. За 23 км са обезпечени 23 милиона европейско финансиране. Хората обаче не имат вяра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР