Протест и бдение се проведоха в Петрич. Градът въстана след

...
Протест и бдение се проведоха в Петрич. Градът въстана след
Коментари Харесай

Петрич се вдигна на протест в памет на пребития до смърт Самуил Кацарски

Протест и бдение се организираха в Петрич. Градът въстана след жестокия побой до гибел над локален предприемач. 44-годишният Самуил Кацарски умря, откакто беше пребит в центъра на града. Агресията зародила след забележка и опит да предотврати ескалация на спор сред две компании, съобщи bTV.

За втора поредна вечер околните на Кацарски и съпричастни жители на Петрич се събират на проява с искане за правдивост. Жестокият побой над Самуил Кацарски подвигна Петрич на митинг.

Рано сутринта преди седмица предприемачът бил атакуван и по-късно оставен беззащитен на земята от група младежи.

„ Казаха, че е бил тежко пребит, в кома, в незабавно поделение, по-късно беше превозен в София, бореше се момчето “, описа брат му Страхил Кацарски. Във съдбовната нощ Самуил е опитал да предотврати ескалация на спор сред две компании, споделят от прокуратурата.

" Всичко се случи доста бързо, за 3 секунди, Самуил направи забележка на момчетата по отношение на държанието, държанието, напрежението ескалира, експанзия от тяхна страна за 2 секунди докара до тоя съдбовен край “, изясни очевидецът на случката Тодор Бошнаков.

След удар Самуил пада на земята, където още веднъж е ритан, а агресорите бягат. Тодор се втурва да му помогне.

„ Реагирах със лични сили, аз видях, че той беше доста неприятно ударен, кървеше и беше посинял, гълташе си езика, на няколко пъти се пробвах да му изваждам езика, след това към този момент не съумях. За страдание, раните бяха доста съществени, не знам каква е тази дума, на света съществува ли такава дума, която може да отключи толкоз огромна експанзия против човек “, добави Тодор Бошнаков. Дни по-късно мъжът губи борбата за живота си. В града той е прочут като притежател на цветарски магазин и озеленител на градския парк.

„ Тук можеше да лежи всеки един от нас. Можех да бъда аз, можеше да бъде всеки един човек и време е да спре нашето общество да мълчи “, сподели Мария Смолин.

„ Ще се опитаме да има правдивост. Ние имаме вяра в цялата система, не сме от хората, дето ще се саморазправят “, безапелационен е Страхил Кацарски.

Двама мъже, на 24 и 27 години са арестувани за побоя. Има данни, че са наркозависими.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР