Протест готвят днес от 11ч. пред Регистрационно приемателен център (РПЦ)в

...
Протест готвят днес от 11ч. пред Регистрационно приемателен център (РПЦ)в
Коментари Харесай

Протест пред лагера в Харманли, искат МВР да го охранява 

Протест готвят през днешния ден от 11ч. пред Регистрационно приемателен център (РПЦ)в Харманли от „ Възраждане “. От партията се заканват всяка неделя да са пред центъра до момента в който не бъдат задоволени настояванията им. А те са незаконно пребиваващи, без право на бежански статут или с отвод, да бъдат неотложно екстрадирани от страната, центърът да бъде преструктуриран от отворен в затворен вид, а защитата му да се повери на Министерство на вътрешните работи. Искат още строго съблюдаване на правилника за реда в лагера, като бъде воден указател, който отразява час на овакантяване и час на прибиране за всеки жител. на РПЦ - Харманли.

Исканията на жителите са включени в отворено писмо, което е изпратено от Възраждане до Румен Радев - президент на Република България, Стефан Янев - Министър ръководител на Република България и Ива Митева - ръководител на Народното събрание, споделят от „ Възраждане “.

Както съобщихме преди дни, ангажиран е под 20 на 100 от потенциала на лагера. Местните поданици обаче са обезпокоени, че от много време в него вместо фамилии, както бе преди, се настаняват млади. Такъв е профили на забележителна част от търсещите протекция, съгласно тях.

Миналата неделя също имаше митинг, на който отидоха едвам 10 души.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР