Протест блокира пътя Монтана - Видин. Около 300 недоволни души

...
Протест блокира пътя Монтана - Видин. Около 300 недоволни души
Коментари Харесай

Жители на две общини в Монтанско блокираха пътя за Видин в знак на протест срещу цената на водата

Протест блокира пътя Монтана - Видин. Около 300 недоволни души се оповестиха срещу повишаването на водата. Хората считат, че няма съображение за скока, поради че водата е негодна за пиянство.  
На митинг са излезли жителите на двете най-малки общини в Монтанско – Георги Дамяново и Чипровци. Те блокираха пътя за Белоградчик и Видин, в край разклона за село Гаврил Геново. Хората не са удовлетворени от цената на водата, която би трябвало да заплащат от 1 януари. Кубикът към този момент ще коства 3.58 лв., като нарастването е с 20%.
„ Поскъпването е безусловно безпричинно. Това е водоизточник, който сме създали преди 68 години. Впоследствие нищо не е пипнато ”, споделят недоволни жители.
Тръбите не са подменяни, има чести повреди, а качеството на водата е незадоволително, все пак цените скачат всяка година. 
„ В доста от селата при дъждовно време тече вода която не е годна, нито за готвене, нито за пиянство, нито за пране. Тази цена била обществено търпима, само че подвига се цената на всичко,  непосилна е за заплащане от хората “, изясни Нина Петкова, кмет на Георги Дамяново.
Кметът на Чипровци Пламен Петков е безапелационен: „ Не става по този начин, в най-бедните, гранични  региони,  да налагаш със мощ такива цени “.
Той изясни, че нямат право да аплайват по европроекти, тъй като не са асоциирани, поради казуса с Община Берковица. Преди три години имали сделка с отрасловото министерство да заплащат водата като за непитейни потребности, тъй като е със занижени качества.
Въпреки това цените не стопират да се подвигат, което води до недоволството на хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР