Протеинът на прах е една от добавките, които всеки любител

...
Протеинът на прах е една от добавките, които всеки любител
Коментари Харесай

Протеинови палачинки, торта, сладолед: Как да си ги приготвим?

Протеинът на прахуляк е една от добавките, които всеки фен на фитнеса и здравословното хранене има в кухнята си. Макар множеството хора да го одобряват под формата на шейк с прясно мляко или вода, има редица предписания за вкусни ястия, които можете да извършите с него.

Освен че ще добави няколко спомагателни грама белтъчини към дневния ви банкет на хранителни субстанции, протеинът на прахуляк може да придаде страховит мирис на храната ви.

Вероятно знаете, че тази добавка се предлага с разнообразни усети – шоколад, ванилия, ягода, фъстъчено масло, банан, карамел и доста други. Добавяйки протеин на прахуляк към своето ядене, вие ще му осигурите дадения мирис.

Ето кои са едни от най-вкусните предписания с протеин на прахуляк:

1. Протеинови палачинки

Класика в жанра. Какво е по-хубаво от палачинки? Ами - такива, които са освен здравословни, само че и вкусни. За осъществяването на тази рецепта ще са ви нужни следните артикули:

• Протеин на прахуляк (с усет по избор) – 1 доза (30 гр.)
• Прясно мляко - 100 мл
• Яйце - 1 бр.
• Овесени ядки - 50 гр.
• Бакпулвер - 1/4 ч.л.

Начин на подготвяне:

В съд смесете овесените ядки, яйцето, протеина, бакпулвера и прясното мляко. Разбъркайте сместа за протеиновите палачинки до гладка, еднородна примес. Включете котлона на приблизително висока температура и сложете тигана да се загрее. С помощта на черпак, изсипете сместа за една палачинка върху тигана. Разпределете отмерено сместа по цялата му повърхнина. Печете от двете страни до подготвеност. От тази примес би трябвало да се получат 5 броя палачинки.

2. Протеинова торта

Звучи примамливо, нали? Обикновено свързваме думата “торта “ с доста захар, калории и трупане на непотребни килограми. Рецептата за тази торта ще ви накара да тичате към кухнята, с цел да си я приготвите. Ще са ви нужни следните съставки:

• За приготвянето на блата – 6 бр. яйца, 2 дози протеин на прахуляк, 200 гр. черен шоколад, 2 с.л. смлени лешници и 2 ч.л. бакпулвер

• За приготвянето на крема – 600 гр. извара, 2 с.л. какао, 4 бр. банани, 1 ч.л. стевия, 1 пакетче ванилия, 1 с.л. кокосови стърготини

Как да приготвим тортата:

Първо разрушаваме яйцата до пухкава пяна. Разтопяваме шоколада на водна баня, а след това го прибавяме към яйцата. Прибавяме бакпулвера, протеина и лешниците и разрушаваме. След това разделяме сместа в две тавички, които да са авансово намаслени, и печем на 180 градуса 10-12 минути. Изпечените блатове оставяме да се охладят, а през това време в купа пасираме бананите и изварата до равен крем. Добавяме кокосовите стърготини, ванилията, стевията и какаото. Разбъркваме добре. Поставяме първия блат на поставка и го намазваме с крема, по-късно слагаме втория блат и намазваме хубаво с крем. Добре е тортата да се остави за известно време в хладилника да стегне.

3. Протеинов сладолед

За край сме ви оставили най-лесното за подготвяне, само че за сметка на това извънредно вкусно прелъщение. Вече можете да хапвате сладолед, без да ви тежи на съвестта. За изработката на протеиновата му версия ще са ви нужни:

• 1 доза протеин на прахуляк
• 1 банан
• 200 гр. прясно мляко
• 300 гр. извара

За да извършите вашия протеинов сладолед, е належащо просто да смесите всички съставки в миксер, след което да оставите хомогенната примес във фризера. Когато тя е задоволително замръзнала, можете да консумирате.

Вижте още:

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР