Просветният министър проф. Галин Цоков смята, че промяната в училищното

...
Просветният министър проф. Галин Цоков смята, че промяната в училищното
Коментари Харесай

Министър Цоков: Промяната в училищното образование започва от подготовката на бъдещите учители

Просветният министър проф. Галин Цоков счита, че смяната в учебното обучение стартира от подготовката на бъдещите учители . Той направи изявлението си по време на откриването на национална конференция за планово основаното образование в българското обучение. По думите му през 2022 година е осъществено допитване измежду над 3000 млади учители. То е посочило, че не се употребяват задоволително нововъведения в методите си на преподаване.

„ Необходимо е редом да работим за смяна на образователните стратегии, само че и да фокусираме старания в образованието на бъдещите учители “ , акцентира министър Цоков и сложи акцент, че програмата на Министерството на образованието и науката /МОН/, по която се провежда националната конференция, е измежду положителните образци.

„ Именно с сливане на знанията и уменията на академични преподаватели и учители от предучилищната и учебната фаза, могат да се намерят най-хубавите решения “, добави министърът.

Проф. Цоков подчертава, че точно нововъведенията и дигитализацията са бъдещето и просветителната система към този момент изостава във внедряването им.

„ Оценяването ни също би трябвало да бъде променено като насърчаваме образуването на умения и пълномощия в децата “ , сподели още той.

В рамките на конференцията се провеждат и работни групи, в които академични и учебни преподаватели разискват създаването на планово основани обучителни стратегии за възпитаници от I до IV клас .

В конференцията по Национална стратегия „ Квалификация на педагогическите експерти “ са се присъединили над 100 преподаватели от университети и учебни заведения от цяла България, а домакини са Департамента за подготовка и професионално развиване на педагогическите експерти към Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Бургас.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР