Простреляният полицай остава в Пирогов в стабилно състояние. Предстоят му

...
Простреляният полицай остава в Пирогов в стабилно състояние. Предстоят му
Коментари Харесай

Простреляният полицай е в стабилно състояние

Простреляният служител на реда остава в „ Пирогов ” в устойчиво положение. Предстоят му интервенции, предава NOVA.

Вчера 34-годишният Георги Йовчев от Трето РПУ бе прострелян в главата по време на осъществяване на служебния си дълг. Той се явил на адрес по сигнал на жена, поради буйстващия й наследник, който имал потребност от помощ. На мястото на случая, младежът се опитал да простреля майка си, само че улучил полицая.

Стрелецът незабавно е арестуван от сътрудници на потърпевшия. 21-годишният Христо Бръзицов е бил с психологично заболяване, което се отключило след раздялата с приятелката му. Експертиза ще би трябвало да каже каква е диагнозата му, защото до момента младежът не е освидетелстван.

Днес пред NOVA сътрудник на простреляния служителя на реда показа, че Министерството на опазването на здравето би трябвало да усъвършенства работата си и да вземе по-сериозни ограничения за сходни хора. " Проблемът не е единствено на Министерство на вътрешните работи ", разяснява Илия Кузманов, зам.-председател на УС на Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. „ Много мъчно се прави преценка в такава обстановка. Това е най-високата цена, която един чиновник на Министерство на вътрешните работи може да заплати при работата си. Такива случаи не са необичайност. За страдание не можем да се оправим сами, а и не би трябвало това да е проблем на Вътрешното министерство ”, добави той.

По думите му би трябвало съществено да бъде повдигнат въпросът за оборудването на служителите на реда. Падат се по не повече от една бронжилетка на 4-5 чиновници, което не подсигурява сигурността им по време на работа ”.

Кузманов съобщи още, че и режимът за пазаруване на газово оръжие е доста демократичен. За да си купу човек сходно оръжие не е нужно позволение, а единствено съобщение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР