Простреляната с Алексей Петров Мирослава Михайлова стана защитен свидетел. Няма

...
Простреляната с Алексей Петров Мирослава Михайлова стана защитен свидетел. Няма
Коментари Харесай

Застрашена ли е?! Простреляната с Алексей Петров под тежка охрана, знае твърде много неща

Простреляната с Алексей Петров Мирослава Михайлова стана предпазен очевидец. Няма и диря от разминалата се на косъм със гибелта, тъй като я пазят. Дамата знае прекалено много за килъра, оповестява „ България Днес “, цитирайки свои източници, осведомени с следствието. От месеци няма ни новина, ни кост от треньорката по тенис и персонален рехабилитатор на Трактора след поръчковото му ликвидиране на 16 август тази година по алеите на планината Витоша.
Михайлова беше изписана от „ Пирогов “ при започване на септември. Това удостовери публично още тогава пиарът на незабавната болница Мария Пойразова пред вестника. Откакто Михайлова напусна територията на „ Пирогов “, никой не знае къде е, само че и има за какво. Простреляната с Алексей Петров има назначена защита от Бюрото по отбрана към Министерството на правораздаването, тъй като е предпазен очевидец по следствието за ликвидирането на застрахователния необут. Мирослава е с защита 24/7, тъй като е видяла по какъв начин наподобява поръчковият убиец и го е описала на службите. Властите се опасяват рехабилитаторката на Алексей Петров да не осъмне и тя с патрон в главата, тъй като е единственият директен очевидец на покушението. Казано с други думи, Мирослава е сламката, с която прокуратурата разполага, с цел да излезе от блатото на следствието. Без нея нямат нищо и шансът професионалният убиец да бъде оголен понижава съществено и следствието умира.
Мирослава е под опеката на Бюрото по отбрана, откакто основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев даде да се разбере пред Би Ти Ви, че рехабилитаторката е дала задоволителни данни и извънредно положително и в детайли изложение на убиеца, както и на ситуацията преди и след убийството. Мирослава е разказала на проверяващите тъкмо къде са се разхождали, кои е знаел за тези разходки, какъв брой постоянно са били и така нататък, и така нататък.
По думите на военачалник Коцев убийството на Алексей Петров е доста добре премислено.
„ Разбирам интереса, че би трябвало бързо да стигнем до причинителите, само че от време на време едно ликвидиране може да се разкрие за един ден или за години “, прецизира основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
„ Треньорката по тенис Мирослава Михайлова се възвръща, разпитана е, всичко е наред с нея, оказваме й нужната помощ, в това число психическа. Предположенията са доста, допустимо е причинителят да е в страната, допустимо е да не е. Но имаме доста положителни описания благодарения на Мирослава “, разкри Коцев.
Мирослава зърва убиеца тъкмо преди Алексей Петров да бъде повален. След като патрон се врязва в главата на предприемача, Мирослава вижда килъра. Впоследствие дамата е простреляна в ръката, само че патронът влиза в гръдния й панер, откъдето е изваден в „ Пирогов “. Въпреки че е ранена, рехабилитаторката съумява да види по какъв начин килърът се измъква – с колело и камуфлажни облекла. Поръчковият убиец стреля от към 80 метра, прикрит зад дърво. От него няма и диря и няма публична информация някой да го е видял с изключение на приятелката на предприемача.
Алексей Петров беше показно премахнат по време на постоянната си седмична разходка в планината Витоша на 16 август 2023 година Към момента е само ясно, че професионалният наемен палач, който порази застрахователния необут с два патрона – един в тялото и един в окото, е бил с камуфлажни облекла, с колело и стрелял с диаметър за „ Калашников “, който е бил хидрошоков. Има и версия, че убиецът се е отдръпнал пешком. Говори се и за двама убийци. За самото оръжие се допуска, че е било по-скоро самозарядна карабина „ Симонов “, тъй като е доста по-точно от „ Калашников “.
Убиецът се е криел в планината и чакал Петров да се появи. Вероятно преди този момент го е проучвал с месеци, защото визитите на някогашната барета на Витоша били постоянни. Ходел с Михайлова, която се е занимавала с раздвижването му. То се постанова поради контузия от 1999 година, когато Петров бе прострелян в крайници. Твърди се, че е станало инцидентно.
След показното ликвидиране криминалисти, ченгета и прокурори отделиха региона на закононарушението с над 7 км в радиус. Към момента няма данни да има развиване по случая, а специалисти считат, че най-възможният сюжет е да е нает професионален убиец от някогашна руска република, който да е дошъл, да е проучил навиците на жертвата или те са му били казани, да е направил поръчката и да си е отпътувал още същия ден. В момента местоположението на Мирослава Михайлова не е известно поради нейната сигурност. От Министерството на правораздаването споделиха, че не могат да потвърдят или отрекат дали Мирослава е предпазен очевидец с назначена защита от Бюрото по отбрана. Разследването продължава, само че източници считат, че наемникът в никакъв случай няма да бъде оголен, камо ли поръчителите на покушението.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР