Пространството около църквата "Света Неделя" в столицата да бъде освободено

...
Пространството около църквата "Света Неделя" в столицата да бъде освободено
Коментари Харесай

Махат колите около Св. Неделя в столицата

Пространството към църквата "Света Неделя " в столицата да бъде освободено от коли и да се трансформира в напълно пешеходна зона, предлага кметът на София Йорданка Фандъкова.
Предложението й идва преди публичното разискване на бъдещето н аплощада и след решение на СОС пешеходната зона по бул. "Витоша” да бъде удължена до Съдебната палата.
Фандъкова счита, че премахването на колите към църквата би трябвало да е прелестен план в най-знаковото място на София.
"Инвестирахме и средства, и време, и старания да премахнем грозния паркинг, да създадем изследвания за богатото културно-историческо завещание, което се намира там още от римския интервал и всичко това да може да бъде вплетено в пешеходна зона, в съвременно градско пространство с опция да се виждат и останките от антична Сердика “, сподели кметът, представена от "Дарик “.
Фандъкова чака да се разиска всичко това с акцент върху църквата "Света Неделя " и в съчетаването на пространството към нея с пешеходната зона на бул. "Витоша " и с Ларгото.
Така ще може да се направи изцяло решение за пешеходна зона в центъра на града, счита кметът. Такива били и препоръките на специалистите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР