Простотията е всеобща. За мен е страшно да слушам нечленоразделни

...
Простотията е всеобща. За мен е страшно да слушам нечленоразделни
Коментари Харесай

Поетът Георги Борисов: Народът ни е развален, макар да е преживял много

Простотията е всеобща. За мен е ужасно да чувам нечленоразделни звуци на всякакво равнище. Направо изпитвам физическа болежка като виждам упадъка на народа ни. А това е един народ, който към този момент е безусловно негоден, макар че е претърпял токова доста. Това сподели пред bTV поетът Георги Борисов, написал шлагера ”И замириса на море... ”
Според него провинен за огромната отдалеченост сред хората и културата е неправилната политика на страната.

За него обичаните български думи са " независимост " и " обич ". Затова и написа за морето, като знак на свободата.

Георги Борисов е създател на една от най-популярните летни песни " И замирисва на море... " от кино лентата на режисьора Пламен Масларов " Забранено за възрастни ". Всъщност, текстът на песента е единствено част от неговото стихотворение, а концепцията е надалеч от това да е единствено ария преди почивка. Богатството на езика постоянно го е спасявало от тъмнината на социализма.

" Трябваше да се прикриваме край метафори и измислени сюжети, знаци, с цел да сътворяваме. Да носим куфари с двойни и тройни дъна, с цел да можем да се проврем през иглените уши на цензурата. Цензурата беше доста жестока. За издаването на една книга със стихове се чакаше по 5-7 години. ", спомня си Борисов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР