Простотата е най-висшата форма на изтънченост. Леонардо да Винчи Животът не e

...
Простотата е най-висшата форма на изтънченост.
Леонардо да Винчи
Животът не e
Коментари Харесай

5 начина да опростим живота си

„ Простотата е най-висшата форма на изисканост. ”
Леонардо да Винчи

Животът не e комплициран - ние държим да го вършим подобен, пишат блогърите Марк и Ейнджъл Черноф и оферират няколко метода да стартираме да живеем по-просто.

1. Вземете поуките от предишното и се махайте от там

Грешките от предишното могат да ви научат да създадете ужасно бъдеще, не да ви карат да се страхувате от него. Не ги носете със себе си. Вместо това, използвайте ги като камъни, по които да стъпвате. Не съжалявайте за нищо. Ако нещо е положително, прелестно. Ако е неприятно, то е опит. Успехът не се мери по това къде сте в даден миг, а какъв брой сте научили и какъв брой път сте извървели, с цел да стигнете до такава степен .

2. Стремете се да бъдете продуктивни, а не заети

Недейте просто да вършите работа – вършете верните неща. Резултатите постоянно са по-важни от времето, което ви лишава да ги постигнете. Спрете и се запитайте дали това, което работите, си коства напъните. Води ли ви в посоката, към която са устремени задачите ви? Не се ангажирайте със странични работи, даже да наподобяват незабавни, в случай че не са значими за вас.

3. Оставете нещата да бъдат несъвършени

Усмихвайте се постоянно, когато можете. Не тъй като животът е елементарен, съвършен, или тъкмо подобен, какъвто сте очаквали, а тъй като сте избрали да бъдете щастливи и признателни за всички положителни неща, които имате, и за всички проблеми, които нямате. Трябва да приемете обстоятелството, че животът не е идеален, че хората не са съвършени, и че вие не сте съвършени. И това не е проблем, тъй като същинският живот не възнаграждава съвършенството. Той възнаграждава хората, които вършат положителни неща. И единственият метод да вършиме положителни неща е да бъдете несъвършени в 99% от времето.

4. Отървете се от ненужната драма и хората, които я основават.

Никога не създавайте непотребен драматизъм и не се заобикаляйте с хора, които го вършат. Избирайте другари, които се гордеете да познавате, хора, на които се възхищавате, хора, които ви обичат и почитат – хора, които вършат деня ви малко по-светъл единствено с това, че са в него. Не напускайте отрицателните хора, бягайте от тях! Животът е прекомерно къс, с цел да го прекарвате с хора, които изцеждат щастието ви.

5. Забравете какво мислят другите, и какво желаят да бъдете

Една от най-големите свободи е просто да не ви интересува какво мислят всички други за вас. Понякога би трябвало просто да излезете на открито, да си поемете малко въздух, и да си припомните кои сте и какво желаете да бъдете. Най-доброто, което можете да извършите, е да следвате сърцето си. Рискувайте. Недейте просто да приемате сигурните и лесни избори, тъй като ви е боязън от това какво ще си помислят другите или какво може да се случи. Ако го вършиме, нищо няма да се случи. Не оставяйте дребните мозъци да ви убедят, че фантазиите ви са прекомерно огромни. Не са.

От marcandangel.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР