Просто така се случи, че живеем в истински ръждясал пояс:

...
Просто така се случи, че живеем в истински ръждясал пояс:
Коментари Харесай

Знаете ли защо гърлото на резервоара гние и как да предотвратите скъпи ремонти

Просто по този начин се случи, че живеем в същински ръждясал пояс: климатът и реагентите трансформират новата кола в остаряла за няколко години, а честите леки произшествия, присъщи за огромните градове, довършват работата. Но най-важната причина за преждевременното изхабяване на колата без подозрение е пренебрежителното и незадълбочено отношение към нея.

Зареждане, измиване, обслужване един път годишно - това е целият лист от сервизни интервенции, с които елементарната кола се задоволява през днешния ден.  Как се отклонихме от пътя на деликатно и почтително отношение към това доста скъпо, изключително през днешния ден, механически комплицирано средство.

През последните 20 години производителите се пробват да ни убедят, че естествен човек в действителност сменя колата си с нова  на всеки три години, само че това, както е добре известно (причините също)  не се отнася за родната реалност. За това би трябвало да поставяме малко повече грижи за персоналните си коли.

Ако сте от малцината, които се грижат за колата си, както постоянно правеха нашите татковци, и дядовци не би трябвало да забравяте за такива такива възли като гърлото на резервоара за гориво. Тръбата, която влиза в резервоара е заобиколена от тъничък метал, който може да изгние много бързо. Защо? Всяка празнина има неприкрита пристрастеност към наслойка, а по-късно има и капки гориво, които постоянно отмиват защитния пласт на боята, написа AutoMedia.bg. Но най-важното, несъмнено, е мръсотията: тя се натрупва и основава всички условия за разяждане.

За да предотвратите проблеми от такова естество, входът за горивото би трябвало да се следи да е почистен и измит. Ако има дренаж, той би трябвало да се пречиства редовно и да се поддържа чист. Тогава водата няма да се застоява. Не е неприятно да имате и парцал или кухненска хартия, с които можете незабавно да премахнете разлятото гориво или с други думи обръщайте внимание на кухината на гърлото при всяко изцяло измиване на колата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР