Простият факт, че предварително беше договорено Доналд Тръмп и Кириакос

...
Простият факт, че предварително беше договорено Доналд Тръмп и Кириакос
Коментари Харесай

Коментар от Гърция: Тръмп предпочита Турция пред нас

Простият факт, че авансово беше контрактувано Доналд Тръмп и Кириакос Мицотакис да не организират взаимен брифинг след срещата им във Вашингтон, беше явен знак за това по какъв начин американският президент възприема гръцко-американските връзки. Това също по този начин акцентира оправдания боязън в Атина от импулсивното държание на Тръмп. Така Нотис Пападопулос стартира разбора си във вестник " Катимерини " по отношение на срещата на гръцкия министър председател и американския президент и въпроса с настъпателната турска политика в Източното Средиземноморие. И продължава:
" Загрижеността на Атина се усилва от обстоятелството, че Тръмп не крие възхищението си от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който той в предишното описваше като " мой другар " и " пъклен добър лидер ".
Американският водач оправда държанието на турския водач, който се отнесе пренебрежително към НАТО, закупувайки съветската система за противоракетна защита С-400, макар възраженията на Алианса, прехвърляйки виновността за това си деяние върху администрацията на Обама поради отхвърли ѝ да продаде американски ракети " Пейтриът " на Турция. Тръмп стигна до такава степен, че похвали Ердоган на обществено място след нахлуването на Турция в Северна Сирия - безочливо военно деяние, което беше в нарушаване на интернационалното право.
По-лошото е, че след неразбираемото ликвидиране - по разпореждане на Тръмп - на най-мощния боен пълководец на Иран генерал Касем Сюлеймани, Турция и нейните военни бази получиха ново значение. Ако Иран се ангажира с възмездие, САЩ трябва да са в положение да реагират със мощ.
Всъщност, Тръмп в никакъв случай не наподобява да е подценявал Гърция. Напротив, той прави оценка засиленото съдействие в региона на защитата сред Атина и Вашингтон - което също е някаква гаранция, защото оказва помощ за компенсиране дейностите на скъпата, въпреки и непредсказуема Анкара.
Срещата на Мицотакис с Тръмп може да е била сполучлива. Въпреки това, в светлината на последните събития, недоволствата на Атина против провокациите на Анкара в Беломорието и нелегитимните ѝ съглашения с Либия евентуално са на второ място.
За страдание, що се отнася до Белия дом в наши дни, наподобява Гърция е добра алтернатива, само че Турция е по-добра ".
Превод: БГНЕС
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР