Простия домашен скраб за лице е перфектен, ако сте от

...
Простия домашен скраб за лице е перфектен, ако сте от
Коментари Харесай

Скраб за лице – 8 рецепти за красива и здрава кожа

Простия домакински скраб за лице е съвършен, в случай че сте от тези дами който не обичат да посещават козметик. Съставките са евтини и лесни за намиране. Всъщност евентуално към този момент имате множеството от тях в кухнята си и е толкоз занимателно да употребявате това, което към този момент имате.

С наближаването на студените месеци, е добре да обърнете повече внимание на лицето си. Домашният скраб ще разреши на овлажнителя за лице да проникне добре и ще ви помогне в битката със сухите петна, които постоянно съпровождат вътрешната топлота и външния вятър.

Целта на всеки скраб за лице е нежно да в профил мъртвите кожни кафези, без да наранява хубавичко кожа. Бъдете търпеливи и поредни в режима си за грижа за кожата, с цел да получите най-хубавите дълготрайни резултати. Експериментирайте и намерете най-хубавата рецепта за вас, като употребявате някои от концепциите по-долу.

Сухите, мъртви кожни кафези затрудняват вашата свежа, нова кожа да всмуква богатите кремове, масла и серуми, които употребявате за възобновяване на кожата.

Повечето хора считат, че 1-3 пъти седмично са задоволителни за ексфолиране, само че това ще се промени с възрастта, хормоните, климата и сезоните.

8 предписания за домакински скраб за лице

Ексфолирането е основна част от всяка рутина за лице. Най-добре е да употребявате гальовен скраб за лице 1-3 пъти седмично, с цел да отстраните мъртвите кафези на кожата и да отпушите порите си.

Вечерта е най-хубавото време за използването на скраб за лице, по този начин продуктите ви за грижа за кожата могат да се всмукват по-добре, до момента в който спите. Опитайте някой от тези елементарни предписания за домакински скраб за лице – кожата ви ще стане мека и гладка. Винаги използвайте върху чиста кожа!

1. Нежен скраб за лице с овесени ядки

Успокояващите и противовъзпалителни овесени ядки са идеални за чувствителна кожа. Смлените овесени ядки нежно отпушват порите, до момента в който техните естествени сапонини почистват и всмукват нечистотия и непотребния себум.

  •  ½ чаша овесени ядки
  • вода

В блендер разбийте сухите овесени ядки до тънко брашно. Поставете щипка смлени овесени ядки в дланта на ръката си, след което прибавете вода, до момента в който се образува паста. Нежно масажирайте лицето и шията. Съхранявайте смлените овесени ядки в херметически затворен резервоар за по-късна приложимост.

Бонус: Вместо вода, можете да употребявате прясно или кисело мляко, и двете имат млечна киселина като химически ексфолиант. Или прибавете ябълков оцет, който съдържа ябълчена киселина за изсветляващи свойства.

2. Скраб за лице с мед и кафява захар

Медът и захарта са естествени овлажнители (консерватори на влага), които вършат нежен  и сполучлив скраб за лице, който отстранява мъртвите кожни кафези, почиства порите и задържа влагата в кожата.

  • 1 супена лъжица кафява захар (колкото по-фина, толкоз по-добре)
  • 1 супена лъжица мед

Смесете кафявата захар и меда дружно. След това с чисти върхове на пръстите доста деликатно нанесете скраба върху лицето си с дребни кръгови придвижвания, с цел да подпомогнете процеса на ексфолиране, без да увреждате кожата. Изплакнете с топла вода и използвайте забрадка, с цел да отстраните остатъчния мед, в случай че е належащо.

3. Скраб за лице с добавка сода за самун

Със своята супер фина текстура содата за самун работи като домашно микродермабразио за всички видове кожа. Тази евтина съставна част също всмуква непотребния себум, тъй че е изключително потребна за мазна кожа.

  • 1 чаена лъжичка сода за самун
  • вашият постоянен течен почистващ препарат за лице

Вероятно най-лесният за подготвяне скраб, просто прибавете 1 чаена лъжичка сода за самун в малко количество от нормалния си почистващ препарат за лице.

4. Скраб за лице с кафе и етерично масло

Остатъчната наслойка от кафе е задоволително мека, с цел да се употребява по цялото тяло – даже върху чувствителни зони като лицето. Плюс това, употребяваната основа към момента е цялостна с кофеин и антиоксиданти ( 1 ), които оставят кожата да наподобява витална и тонизирана.

  • 1 супена лъжица наслойка от кафе
  • 1 супена лъжица етерично масло ( жожоба, зехтин или шипка )

Добавете 1 супена лъжица наслойка от кафе и определеното от вас масло към тях и имате подготвен за приложимост гальовен и подтикващ производството на колаген скраб за лице. Ексфолиантите с кафе и  етерично масло също са чудесни и за битката с целулит ( 2 ).

5. Ексфолиращ скраб за лице с ориз и яйчен белтък

Смлян ориз на прах е отличен почистващ препарат за изсветляване на лицето и пигментните петна. Брашното от кафяв ориз има противовъзпалително деяние и отстранява непотребния себум, което го прави подобаващ за лекуването на мазна и сензитивна кожа. Комбинирайте със супена лъжица смлени бадеми, в случай че желаете да се преборите с бръчките.

  • 2 супени лъжици кафяв ориз
  • 1 яйчен белтък

С помощта на кафемелачка смелете зърната кафяв ориз до тънко брашно. Добавете белтък и разбийте, с цел да създадете паста. След това нежно масажирайте скраба в кожата с дребни кръгови придвижвания, с цел да ексфолирате мъртвите кафези. Изплакнете с топла вода.

6. Скраб за лице с алое вера и захар

Супер фината захар е чудесна кухненска съставна част, която можете да добавите към вашия ексфолиант, колкото по-фина е песъчинка, толкоз по-добре за вашата кожа. Известно е, че алое вера е успокояващо и лечебно ( 3 ) за всички видове кожа.

  • 1 супена лъжица гел от алое вера
  • доста фина захар

Комбинирайте двете съставки и откакто ги масажирате нежно в кожата си, оставете сместа да подейства още няколко минути и след което изплакнете добре.

7. Бадемов скраб за лице с жожоба

Друга лесна за намиране кухненска съставна част са суровите бадеми. Въпреки че ще би трябвало да ги смилате доста тънко в кафемелачка или кухненски робот, крайният резултат ще бъде по-гладка и мека кожа. Маслото от жожоба не е комедогенно и е отлично за приложимост върху кожа, склонна към пъпки.

  • 12 сурови бадеми
  • 1–2 супени лъжици масло от жожоба

Смелете суровите бадеми на тънък прахуляк, прибавете маслото от жожоба и нежно ексфолирайте с кръгови придвижвания. Отстранете с топла забрадка.

8. Скраб за лице от ленено семе

Ленените семена са противовъзпалителни както вътрешно, по този начин и външно ( 4 ). Можете да добавите доста съставки към шепа ленени семена и да създадете толкоз елементарен и ефикасен скраб за лице.

  • 1 чаена лъжичка смляно ленено семе или брашно от ленено семе
  • 1 супена лъжица съществена съставна част (гел от алое вера, кисело мляко, мед, масло от жожоба, масло от шипка)

Разбъркайте добре и нанесете на лицето с леки масажиращи придвижвания. Отстранете с топла вода.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР