Простира се на площ 25 000 кв. м.Проектът е на

...
Простира се на площ 25 000 кв. м.Проектът е на
Коментари Харесай

Откриват 1000 паркоместа до Терминал 2

Простира се на повърхност 25 000 кв. м.
Проектът е на стойност над 7 млн. лева

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище София, който ще обезпечи 1000 нови паркоместа. Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Анна Натова. Тя уточни, че след приключването на този план ще стартира и дълго чаканият от всички главен ремонт на закрития паркинг.

Натова акцентира, че тези планове са част от първия петгодишен капиталов проект, който концесионерът би трябвало да извърши до края на 2025 година, като общо вложенията за този интервал са 143 млн. лв..

“До края на предходната година концесионерът е вложил 54 млн. лв., а за тази година плануваните средства са 49 млн. лв. ”, добави Натова.

Новият открит паркинг ще се простира на обща повърхност от 25 000 кв. м. Той ще разполага и с места за електрически коли с прилежащи зарядни станции. Проектът е на стойност над 7 милиона лв..

Заедно с открития паркинг на Терминал 2 ще бъде внедрена система за надзор на достъпа. Новата бариерна система, основана на различаване на регистрационен номер, ще подсигурява, че всеки идващ водач, който има намерение да остави или качи пасажери ще има бърз достъп, без да чака на опашки и ще ограничи достъпа на нерегламентирани таксита. Проектът включва и създаване на нов противоположен завой.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР