Простичкият факт е, че ние виждаме всичко, което прави врагът,

...
Простичкият факт е, че ние виждаме всичко, което прави врагът,
Коментари Харесай

Ген. Залужни: Учебниците на НАТО не свършиха работа. Дълбок и красив пробив няма да има

" Простичкият факт е, че ние виждаме всичко, което прави врагът, а той вижда всичко, което вършим ние. За да излезем от тази невъзможност, би трябвало да измислим нещо кардинално ново. Както в миналото китайците са изобретили барута ", счита Залужни.

Освен това Залужний признава украинската тактика за обезкървяване на съветската войска за неточност. " Това беше моя неточност. Русия загуби минимум 150 000 души. Във всяка друга страна при сходни загуби щяха да спрат войната ", споделя Залужни.

Интересно е, че цитираната от него цифра е на половина на броя на починалите руснаци, обновяван всеки ден от Генералния щаб, съгласно който починалите съветски бойци по време на нашествието са над 300 000.

Според публикацията на " Тайм " починалите украински военни са най-малко 100 хиляди души.

В оповестена ден преди този момент публикация в " Иконъмист " Залужни всъщност признава " тежките загуби " освен в Руската федерация, само че и в Украйна. Според него " настъпателните дейности и на двете страни протичат със обилни компликации и тежки загуби на техника и персонален състав ".

Залужни също по този начин споделя, че действителното контранастъпление е в прорез със сметките по учебниците на ВСУ и НАТО. " Ако погледнете учебниците на НАТО и математическите калкулации, които направихме, четири месеца трябваше да са ни задоволителни, с цел да стигнем до Крим, да водиме война в Крим, да се върнем от Крим и още веднъж да влезем и излезем ", споделя генералът.

Според него се е предполагало, че ВСУ ще напредва на юг със скорост от 30 километра дневно (в реалност за четири месеца общият прогрес е бил 17 километра). На собствен ред Русия прекара 10 месеца в боеве за Бахмут, " с цел да превземе града [с площ] шест на шест километра ", напомня Залужни.

" В началото си помислих, че нещо не е наред с нашите командири, по тази причина смених някои от тях. След това си помислих, че може би нашите бойци не са положителни, по тази причина трансферирах бойци в някои бригади ", споделя Залужни.

След като това не дава резултат, той наредил на подчинените си да намерят книгата на руския генерал-майор Павел Смирнов от 1941 година " Пробив на укрепени отбранителни линии ", в която се проучват борбите от Първата международна война.

" И без да съм прочел и половината от нея, разбрах, че сме тъкмо там, където сме, тъй като, както и тогава, равнището на софтуерното ни развиване през днешния ден е довело и нас, и враговете ни до задънена улица ", отбелязва Залужний.

Победата, съгласно Залужний, е допустима или посредством някакъв огромен софтуерен пробив - само че " няма признаци ", че той може да се чака скоро. Или посредством предимство в основни въоръжения, с каквито ВСУ не разполага.

Генералът споделя, че сега Русия е в положение да поддържа предимство в оръжията и оборудването, ракетите и боеприпасите за забележителен интервал от време. В същото време опциите на съветската военна индустрия се усилват макар глобите.

По-специално, до края на 2023 година Руската федерация може да усили броя на авиацията до 8 дивизии. " Това са стотици самолети и хеликоптери ", съобщи главнокомандващият.

Признавайки безизходицата на фронта, Залужний в действителност удостоверява мнението на неназования източник на сп. " Тайм ", което преди този момент написа, че военното командване на Украйна предлага на този стадий да се откаже от настъпателни дейности заради безизходицата на фронта и безсмислието на настъпателните дейности. От своя страна Зеленски не е склонен с този метод и упорства за продължение на настъплението, писа още " Тайм ".

В огромните западни медии в последно време ясно се постанова концепцията, че военната победа на Украйна не се вижда в близко бъдеще, а съотношението на силите на фронта не разрешава на ВСУ да реализира пробив в своя изгода, разяснява изявленията на " Иконъмист " и " Тайм " преди този момент.

От тази концепция следва нуждата от смяна на тактиката на Украйна, която теоретично може да бъде в два разновидността, разяснява украинското издание " Страна ".

Първата е да се премине към стратегическа защита, да се запазят сили за нови удари, да се изтощи врагът. Тази тактика обаче ще проработи единствено в случай че има освен непрестанност, само че и нарастване (количествено и качествено) на оръжейните доставки от Запада. В противоположен случай, поради несъизмеримостта на капацитетите на Украйна и Русия, първо ще бъде изтощена украинската войска.

Втората опция е да се замрази войната посредством преустановяване на огъня по фронтовата линия. Но до момента нито украинското управление, нито държавните управления на водещите западни страни са алармирали за готовността си за сходна стъпка. Също по този начин няма сигурност, че Путин в действителност желае заледяване на войната в актуалната обстановка (въпреки че украинските управляващи настояват, че прекратяването на огъня е задачата на Кремъл). Но на експертно равнище този сюжет се разисква много интензивно. А появяването на такива публикации като в " Тайм " и " Иконъмист " прибавя причини на неговите поддръжници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР