Простатата е малка, но решаваща жлеза, от съществено значение за

...
Простатата е малка, но решаваща жлеза, от съществено значение за
Коментари Харесай

Съвети за поддържане на добро здраве на простатата

Простатата е дребна, само че решаваща жлеза, от значително значение за мъжкия фертилитет. Здравата простата ще понижи риска от развиване на рак на простатата и други здравни проблеми, свързани с простатата. Приблизително 1 на 9 мъже ще бъдат диагностицирани с рак на простатата в някакъв миг от живота си. Може да не мислите доста за простатата си, когато сте млади, само че си коства да предприемете превантивни стъпки от по-рано с цел да гарантирате, че тя е в положително здраве. Ето няколко съвета по какъв начин да поддържате простатата си здрава.
Относно простатата
Тази мъничка жлеза е с величина на орех и се намира в основата на пениса. С придвижване на възрастта простатата се уголемява. Често уголемяването на простатата може да аргументи проблеми с уринирането при възрастни мъже. е известен европейски артикул, за който се знае, че оказва помощ при тези проблеми свързани с уринирането.
Простатата ще се възпали при 10% от мъжете през живота им. Това е известно като простатит и води до мъчително и постоянно уриниране.
И по този начин, какви са някои от нещата, които можете да извършите, с цел да предотвратите рака на простатата и възпалението на простатата?
Здравословна и разнообразна диета
Има доста здравословни храни, които потвърдено оказват помощ да се предотврати рак на простатата. Рибата е една от тези положителни мазнини, които оказват помощ да се предотврати възпалението. Омега-3 мастните киселини са от главно значение, набирането им може да стане посредством храна или добавки.
Плодовете са антиоксиданти, които оказват помощ за унищожаване на свободните радикали от тялото. Свободните радикали се натрупват в организма с течение на времето и в последна сметка могат да причинят редица здравословни проблеми, в това число рак.
Зеленият чай е безспорна нужда за здравето на простатата. Пълно е с антиоксидантни съединения, наречени катехизис, който оказват помощ да се поддържат здрави клетките в организма.
Чести физически извършения
С придвижване на възрастта мускулите към пикочния мехур нормално губят мощ, което води до проблеми с уринирането. Коремните извършения могат да ви оказват помощ да поддържате положителното здраве на пикочния мехур и простатата.
Упражненията за подсилване на тазовото дъно също правят чудесна работа. Макар че нормално се предлагат за дами, тези вътрешни извършения са доста потребни и за простатата.
Хидратация
Останете хидратирани с цел да предотвратите възпалението на простатата. Водата оказва помощ да се измият токсините с урината, тъй че в случай че сте добре хидратирани, е по-малко евентуално да страдате от мъчителни проблеми с уринирането. Много мъже вършат грешката да пият по-малко, когато имат свръхактивен пикочен мехур - това в действителност може да утежни казуса!
Заключение
Въпреки че няма сигурен метод за попречване на рака на простатата, коства си да приложите тези елементарни тактики, с цел да намалите. Освен това, като ядете здравословни храни и изпълнявате постоянен фитнес ще намалите и риска от други типове рак и болести.
Ако сте загрижени за здравето на простатата си, не се опасявайте да говорите с вашия доктор. Той ще може да ви помогне и да ви даде препоръки, които можете да следвате, с цел да намалите оптимално риска от проблеми с простатата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР