Просрочените дългове на БДЖ ще са за сметка на всички

...
Просрочените дългове на БДЖ ще са за сметка на всички
Коментари Харесай

Всички ще плащаме просрочените дългове на БДЖ

Просрочените задължения на БДЖ ще са за сметка на всички български данъкоплатци, без значение дали употребяват жп превоз или от години не са стъпвали във трен на националната жп горделивост.

" Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски е осведомен навреме за наложения запор върху сметките на " БДЖ-Пътнически транспорти ", в резултат на което е уведомил Министерство на финансите и е изискал активиране на държавната помощ, за която има утвърждение от Европейска комисия ", оповестиха от БДЖ.

Очаква се решение от Министерство на финансите, изясняват още от компанията.

От БДЖ признават, че облигационерите са в законното си право да изискат дължими средства по правосъден път.

" Решението на Софийски градски съд и краткотрайният запор на сметките на „ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД няма да затруднят действието на сдружението към сегашния миг, в случай, че бъде открито решение на зародилата обстановка в кратковременен проект ", акцентират от компанията.

От БДЖ обаче са безапелационни, че до ликвидация на активи на компанията няма да се стигне.

Според публикуваната от жп компанията информация двама от кредиторите по Втория облигационен заем са подали иск в Софийски градски съд (СГС) за 40 млн. лева от главница по заема против „ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД и след решение на Софийски градски съд искът е утвърден отчасти в размер на 20 млн. лева в интерес на облигационерите, вседствие на което са запорирани сметките на сдружението.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР