Прословутият бластер на Хан Соло беше обявен за Най-скъпото реквизитно

...
Прословутият бластер на Хан Соло беше обявен за Най-скъпото реквизитно
Коментари Харесай

Бластерът на Хан Соло постави световен рекорд на Гинес за реквизитни пистолети

Прословутият бластер на Хан Соло беше разгласен за " Най-скъпото реквизитно оръжие, продадено на търг " в последното издание на Книгата на върховете на Гинес, защото през 2022 година беше закупен за над 1,57 млн. $. Обявено от аукционната компания Rock Island Auction Company, парчето от историята на киното влезе в историята със своята милионна продажба.


Някъде след първата част на трансформиралия се в непрекъснато разрастващ се франчайз на Джордж Лукас бластерът на Хан Соло от " Star Wars: A New Hope " изчезна. Тежкият бластер BlasTech DL-44, който беше трайно прикован към ръката на галактическия каубой по време на филмовия пробив, изчезна, откакто камерите бяха свалени и фотосите стопираха. Години по-късно той се появява още веднъж с помощта на зоркия взор на притежателя на реквизиторската къща Bapty & Co. в Лондон.


След като реквизитът изчезва след първия филм, креативният екип понижава загубите си и построява комплект нови бластери за идващите заглавия от истинската трилогия. Преди да бъде продаден по рекорден метод, истинският бластер на Хан Соло беше оценен на стойност сред 300 000 и 500 000 $, което демонстрира какъв брой надалеч ще стигнат почитателите на " Star Wars ", с цел да се снабдят с част от историята на франчайза. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР