Проследяваме усилията за издирване и спасяване, които се извършват в

...
Проследяваме усилията за издирване и спасяване, които се извършват в
Коментари Харесай

Мистерията около изчезването на поводницата Титан: Ето всичко, което знаем до момента

Проследяваме напъните за търсене и избавяне, които се правят в Северния Атлантически океан, откакто в неделя сутринта - преди повече от 24 часа - изчезна подводен транспортен съд. 

Ето и къс обзор на това, което знаем:
Подводницата разполага с сред 70 и 96 часа О2 за незабавни случаи (към 17:00 ч. локално време)Подводницата е изчезнала в океана на към 1448 км от Кейп Код, Масачузетс, на дълбочина към 4 км.На борда се намират петима души. Бреговата защита съобщи в понеделник, че има един водач и " четирима оператори на задачата ", само че не даде повече подробностиСъобщава се, че Хамиш Хардинг, 58-годишен английски предприемач и откривател, е на борда на изчезналата подводницаБреговата защита на Съединени американски щати работи с канадски сили и частни плавателни съдове в районаИздирването включва сонар, въздушно търсене и надводни кораби и се прави на доста отдалечено мястоЧаст от актуалната интервенция включва предугаждане на опциите, които ще бъдат нужни за избавяне на хората на борда, в случай че бъдат открити
The Titan sub that got lost visiting the Titanic, is sealed from the outside with 17 bolts and no other way out. Navigation is controlled by a bluetooth playstation controller with directions from the mothership on the surface. Would I get in this over-sized pressure cooker and…
— Edward White (@Editorialz)
" Цялото ни внимание е ориентирано към членовете на екипажа на подводницата и техните фамилии ", се споделя в изказването на OceanGate.

OceanGate Expeditions, частна компания, която разполага с подводници за дълбоководни експедиции, наскоро разгласява в обществените си мрежи известие, че една от нейните експедиции е " в ход ". Компанията таксува гостите с 250 000 $ за място в осемдневната си експедиция, с цел да види „ Титаник “. Тя афишира пътуването с подводница от въглеродни нишки за " късмет да излезете от всекидневието и да откриете нещо в действителност неизмеримо ". Компанията твърди, че в подводницата могат да се настанят петима души, които нормално включват капитан, трима платени посетители и един, както тя го назовава, " специалист по наличието ".

Съобщава се, че цялостното гмуркане до потъналия транспортен съд, в това число спускането и изкачването, лишава осем часа.

" Титаник " се намира на 3800 м под повърхността на дъното на Атлантическия океан. Той се намира на към 600 км от крайбрежията на Нюфаундленд, Канада.

Пътническият лайнер, който е бил най-големият транспортен съд за времето си, се удря в айсберг по време на първото си пътешестване от Саутхемптън до Ню Йорк през 1912 година От 2200 пасажери и членове на екипажа на борда умират повече от 1500 души. След откриването на останките на " Титаник " през 1985 година той е в детайли изследван.

Операторската компания OceanGate Expeditions декларира, че получава необятна помощ от няколко държавни организации и дълбоководни компании, до момента в който се пробва да възвърне връзката.

Въпреки че експедицията е тръгнала от Канада, бреговата защита на Бостън е декларирала пред Би Би Си, че управлява издирвателната интервенция. Плавателният съд може да транспортира до петима души - само че не знаем какъв брой са били на борда.

The Titan sub that's gone missing while diving on the Titanic wreck they have 96 hours of life support onboard..if only support & Rescue services can locate them...Titanic depth is 3800 meters water pressure at depth is 381 BARS.....The main concern in a lost sub situation is
— Neelufisherman. (@neelufisherman)
Какво съставлява подводницата " Титан "?

" Титан " е подводница за петима души, която може да се спуска на дълбочина до 4000 метра. Размерите ѝ са 670 cm x 280 cm x 250 cm. Тя има " животоподдържаща " система от 96 часа за екипаж от петима души. Движи се със скорост три възела - това е към 3,5 благи в час.

Освен за отклоняване на водолази до останките на " Титаник ", той се употребява за изследване и ревизия на обекти, проучвания и събиране на данни, кино и медийни продукции, както и за дълбоководно тестване на хардуер и програмен продукт. Оборудвана е с интегрирана платформа, от която подводницата се изстрелва и връща преди и след всяко гмуркане

Не е известно кой се намира на плавателния съд. Но английски откривател, Хамиш Хардинг, съобщи през вчерашния ден, че би трябвало да се причисли към последната експедиция на OceanGate до " Титаник ".

Хардинг написа във Фейсбук и други платформи на обществените медии, че в неделя ще бъде изработен опит за гмуркане, откакто в събота екипажът е тръгнал от град Сейнт Джонс, Нюфаундленд. Той добави, че екипът на плавателния съд включва " няколко именити откриватели, някои от които са направили над 30 гмуркания до RMS Titanic от 80-те години на предишния век насам ". Той добави, че това пътешестване " евентуално ще бъде първата и единствена пилотирана задача до " Титаник " тази година заради тежките метеорологични условия.

The Titan Sub is ran by a game controller.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР