Феновете на Велес яростно атакуват играчи на клуба с оръжие

...
Прощалният мач на уругвайския защитник Диего Годин завърши със загубата
Коментари Харесай

Прощалният мач на уругвайския защитник Диего Годин завърши със загубата на неговия отбор Велес Сарсфийлд от Уракан, което предизвика жесток инцидент в неделя, когато някои от собствените фенове на аржентинския клуб яростно нападнаха играчите, нападайки ги с оръжие.

Когато отборът се завърна в тренировъчния си лагер на стадион „Вила Олимпика“ часове след мача, те претърпяха брутално посещение от привържениците на клуба, тъй като автомобили нападнаха някои от играчите.

„Пристигнахме (на стадиона), за да си вземем колите и да се приберем. Излязохме и беше тъмно, когато колите на „Barra Brava“ се натъкнаха на нас. Вероятно бяха пет или шест от тях“, каза нападателят Джанлука Престиани пред ESPN в понеделник.

„Удариха ме два пъти в лицето, докато ме хванаха за якето. Бях твърде уплашен и съотборниците ми не искаха да се приберат вкъщи, в случай че ги последват.

Насилието дойде след последния мач на Диего Годин като футболист преди пенсиониране. class= Насилието дойде след последния мач на Диего Годин като футболист преди пенсиониране. Roberto Tuero/SOPA Images/Shutterstock

„Те дори казаха на един от тях: „Излизай от колата или ще те прострелям два пъти в краката“, каза 17-годишният нападател и добави, че инцидентът го кара да преосмисли оставането си в клуба.

Бившият защитник на Бока Хуниорс Леонардо Джара беше този, който получи заплахата. „Пресякоха кола пред мен, искаха да изляза от моята и казаха, че ще ме застрелят в краката“, каза той пред местно радио.

Нападателят Сантяго Кастро и защитникът Франсиско Ортега също бяха замесени в инцидента.

„Атлетико Велес съжалява и категорично отхвърля сплашителната ситуация, преживяна снощи от някои от нашите играчи от първия отбор в близост до Вила Олимпика“, се казва в изявление на клуба.

Местните медии съобщиха, че играчите са решили да не подават жалба в полицията, но са били извикани за криминално разследване, а треньорът Себастиан Мендес е информирал директорите, че отборът няма да се върне към тренировки, докато не бъде гарантирана сигурността.

Само с пет победи в 27 мача Велес завърши на 25-о място от 28 след загубата в последния кръг на Аржентинската професионална лига.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР