Проруските власти в Херсонска област започнаха евакуация на десетки хиляди

...
Проруските власти в Херсонска област започнаха евакуация на десетки хиляди
Коментари Харесай

Руските окупатори в Херсонска област започнаха евакуация

Проруските управляващи в Херсонска област започнаха евакуация на десетки хиляди цивилни поради украинското контранастъпление.

" Не е минал и месец от помпозното изказване за анексирането на Херсон и самопровъзгласилата се " градска администрация " се изтегля. Реалността може да е мъчителна, в случай че живееш в фиктивен свят. " - разяснява съветникът на украинския президент Михайло Подоляк след известията от съветска страна за извеждане на близо 60 хиляди поданици на Херсонска област към левия бряг на река Днепър.

Друг президентски асистент - Андрий Ермак, упрекна Русия, че провежда пропагандно шоу и се пробва да сплаши жителите на Херсон с подправени информации за украински обстрел.

Въведена е седемдневна възбрана за влизане на цивилни в района на фона на засилващото се украинско контранастъпление. Проруските марионетни управляващи не престават да упорстват, че градът ще бъде удържан, въпреки Украйна да настава с десетки хиляди бойци.

Херсон е най-голямият град, високомерен от Москва при нашествието ѝ в Украйна. Новият командващ съветските войски в Украйна Сергей Суровикин дефинира ситуацията на фронтовете в Украйна като " напрегната ", а в Херсон - като " доста сложна " и позволи " тежки решения ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР