Проруските власти в Донбас подготвят референдуми за присъединяването на окупираните

...
Проруските власти в Донбас подготвят референдуми за присъединяването на окупираните
Коментари Харесай

Повтаря се Крим: подготвят референдуми в Луганск, Донецк и Запорожие


Проруските управляващи в Донбас приготвят референдуми за присъединението на окупираните Луганск и Донецк към Русия. Гласуването би трябвало да се организира още този месец. Москва пък незабавно стегна военновременното законодателство.

Жена държи паспорта си от така наречен Донецка Народна Република

Самопровъзгласилите се в Източна Украйна желаят до една седмица да проведат гласувания за присъединението им към Руската федерация. Двата оспорвани референдума, които не са приети нито от Украйна, нито от интернационалната общественост, би трябвало да се проведат сред 23 и 27 септември. Смята се, че бързането се изяснява с провеждащата се сега украинска контраатака в източните елементи на страната.

Преди това назначената от администрация в Луганск заяви, че е бил признат закон за провеждането на въпросния „ референдум ". А публични съветски представители излъчиха сигнали на утвърждение. Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност и някогашен съветски президент Дмитрий Медведев написа в интернет, че „ всяко навлизане на съветска територия съставлява закононарушение ", и добави, че Москва е в правото си „ да употребява всички вероятни средства в воя отбрана ". А шефът на Долната камара на съветския парламент Вячеслав Володин беше представен да споделя пред депутатите следното: „ Ако жителите на Донбас се произнесат свободно за това да бъдат част от Русия, тогава ние ще ги подкрепим. "
Редакцията предлага
Също и в следените от руснаците елементи от украинско Запорожие явно се приготвя „ референдум " за. Като се базира на представител на назначената от Русия власт в района организация РИА Новости съобщи, че такова гласоподаване може да се организира още през идващите няколко дни.

Русия стяга военновременното законодателство

Държавната Дума одобри на второ и трето четене закон, който планува по-строги санкции за нарушение на заповеди по време на война, в изискванията на въоръжен спор или на готовност. В него се споделя, че отводът да се извършват заповеди на висшестоящ или да се взе участие във военни или бойни дейности по време на война се санкционира с отнемане от независимост до три години. При изключително тежки случаи на непокорство наказването е до 10 години.

Отлъчването от бойната част по време на готовност се санкционира с 5 до 10 години затвор, саботажи против военно имущество – с до пет години, а за доброволното предаване на врага (в случаите, когато това не се третира като държавна измяна) се плануват до 10 години затвор.

Съветът на федерацията, Горната камара на съветския парламент, ще поддържа единомислещо измененията в закона, излиза наяве от обява на държавната „ Росийская газета ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР