Проруските сили в Украйна заявиха днес, че са достигнали град

...
Проруските сили в Украйна заявиха днес, че са достигнали град
Коментари Харесай

Проруските сили в Украйна са достигнали Бахмут

Проруските сили в Украйна обявиха през днешния ден, че са достигнали град Бахмут в Донецка област, откакто са завладяли две намиращи се наоколо села. Битката кой да управлява Бахмут се води от лятото, заяви Франс прес.

Според Телеграм канала на силите на донецките сепаратисти те са поели надзор над селата Опитное и Иванград, навръх юг от Бахмут, които се пробват да завладяват от август. Това е единствената част от фронта, където силите на Москва имат прогрес, отбелязва Агенция Франс Прес.

Украинската войска съобщи през днешния ден, че е отблъснала съветски офанзиви в Иванград, Бахмут и други села, намиращи се на тази фронтова линия.

Бахмут е град с към 70 000 поданици преди войната, прочут с виното и солната си мина. За контрола над него се водиха борби, чиято активност набъбна двойно за две седмици. Според публицисти на Агенция Франс Прес, посетили града в сряда, той значително е изоставен от жителите си и в него се чуват престрелки и артилерийски обстрел от двете страни, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР