Проруски представител обяви край на евакуацията на цивилни от окупираната

...
Проруски представител обяви край на евакуацията на цивилни от окупираната
Коментари Харесай

Русия обяви край на евакуацията на цивилни от окупираната Херсонска област

Проруски представител разгласи завършек на евакуацията на цивилни от окупираната Херсонска област, в която през последните дни се следи нахлуване на украинската войска, съобщи Франс прес.

" Организацията по извеждането на поданици от левия бряг на река Днепър към безвредни съветски области завърши ", разгласи нощес Сергей Аксьонов, проруският началник на анексирания през 2014 година Кримски полуостров.

Украйна, която води атака в региона, откакто принуди съветската войска да отстъпи и в други елементи на страната, дефинира извеждането на цивилното население като " депортиране ".

" Радвам се, че тези, които пожелаха да изоставен неотложно обстрелваните от украинските сили територии, съумяха да го създадат ", написа Аксьонов в Телеграм и сподели своя фотография с първия заместник-началник на канцеларията на съветското президенство Сергей Кириенко.

В сряда назначеният от съветските управляващи началник на проруската администрация на Херсонска област Владимир Салдо удостовери, че минимум 70 000 поданици са напуснали домовете си за към седмица.

Украинското военно командване разгласи в дневния си отчет за последните 24 часа, оповестен през днешния ден, че " по този начин наречената евакуация " от краткотрайно окупираната Херсонска област продължава. Оттам показаха също, че се следи " укрепване на противниковите елементи по десния бряг ".

Аксьонов заяви, че дружно с Кириенко са посетили Запоржката АЕЦ, окупирана от Русия, която неведнъж стана цел на обстрел, за който Москва и Киев взаимно се упрекват. По думите му двамата " са се срещнали с личния състав и са създали оценка на обстановката в зоната на централата ".

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР